Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

maslic 

všechny recenze uživatele

Tohle na me pusobilo jako nejaka politicka agitka o tom, jak nakrasne se inteligence muze dat dohromady s pracujici tridou. A pritom to mezi Hanzlikem a Kolarovou vubec nejiskri, neni tam zadna chemie a vsechno ovlada jen jejich slepa laska. Jasne ze "lasce se meze nekladou". Ale tady je primo do oci bijici, jak prosty lid nad burzoazni tridou zvitezil, a jak dalsi strediskova vesnicka svoje stadecko o jednu ovci rozsirila. Videno az v 2010. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v rámci doplnění k dávno viděným filmům se dostává i na tuto zábavnou letní romanci, která mě vždycky potěšila. Sice je to už deset či dvacet let, ale přesto příjemné vzpomínky zůstávají. Uvidíme až se někdy dostane na reprízu, tak zda si známku hlavní ověřené duo Kolářová-Hanzlík zaslouží, ale zatím čtyři hvězdy nechám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem se pochopitelně smál nejvíc scénám, kdy Daniela Kolářová spadne do rybníka nebo Oldřich Vízner dostane dortem do ksichtu. Při pozdějších podíváních jsem si začal užívat jiné finesy a při posledním vidění mě na kolena dostal Jiří Pleskot, jehož vklad do zásadní rodinné debaty o výběru ženicha zněl: "Tak sakra rozsviť." :-) Léto s kovbojem prostě považuju za jednu z nejlepších komedií 70. let, příjemně naporcovaná letní romantika v kombinaci s dobově oblíbenou dvojicí Kolářová-Hanzlík a příjemnou písní Marie Rottrové potěší i dnes. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák, ono podivné cosi, jakýsi podivný šotek české kinematografie, natočil jedny z nejlepších i nejhorších českých filmů šedesátých a sedmdesátých let, a jak se mu podařilo současně ničit i tvořit, zůstává podnes záhadou. Domnívám se, že se pokaždé spolehl na scénář, a snažil se – jako skvělý řemeslník – maximálně naplnit jeho poslání a vyslovit jeho zamýšlené poselství. A tak se vedle obludné armádní mozaiky Půlnoční kolony nebo otřesného pokusu o válečné drama v Posledním plese na rožnovské plovárně mohla objevit i tato jiskřivá komedie s uchvacující Danielou Kolářovou, okolo níž se roztančil celý svět. Je pravda, že ten tanec za moc nestojí, ale sólistka tančí tak, že to vyráží dech. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já jsem nehodnotila Léto s kovbojem - film mého mládí? V té době se moc romantické komedie netočily. Spíše se točily komedie komunální, pohádkové nebo crazy. Proto se mi jako holce Léto s kovbojem dostalo pod kůži a nostalgicky přiznávám, že se na něj dívám skoro při každé repríze, už kvůli Hanzlíkovi a Víznerovi. Jeho Boba je skvělý. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Oldřich Vízner se přiznal, že si přál hrát kovboje a ne egoistického medika. Během premiéry a dlouho po ní mu pak nikdo neřekl jinak než Boba. (mimuzik)
  • Ve filmu se objevuje i "pojízdný řezník", který má medailonky, játra, telecí nebo svíčkovou, což je v době hlubokého socialismu nereálné. (DexMASTER094)
  • Daniela Kolářová, představitelka Doubravky přizanala, že snímek viděla pouze 2krát. (M.B)

Reklama

Reklama