Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scénář stěžejního dokumentu celého večera napsal Jaroslav Veis s Janou Struneckou, klíčovou svědkyní průvodu 17. listopadu. Jana se shodou okolností ocitla ve dnech před 17. listopadem blízko studenta Milana Růžičky. V té době ještě nikdo netušil, že ve skutečnosti je to důstojník Státní bezpečnosti Ludvík Zifčák. Právě mýtus mrtvého studenta zahájil sametovou revoluci v té podobě, v jaké ji známe. Film dává prostor spekulacím okolo vlivu StB na tehdejší události, včetně konspirační teorie o spiknutí starých a nových elit, pátrá po stopách Drahomíry Dražské, která přinesla zprávu o mrtvém studentovi, a konfrontuje je s postoji dalších klíčových svědků. Průvodcem dokumentu bude sám režisér a zároveň aktér tehdejších událostí Igor Chaun. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nedávno opakovaný film, ale režisér a jeho spoluviníci dělají jen bouři ve sklenici vody, což je dvacet let po změně režmu až komické skrz hlavní důvody pádu režimu...Divím se, že to televize vůbec odvysílala. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ani bych neřekla, že to je zbytečný dokument, že jde jen po senzacích a zpracovává konspirativní teorie. Byl natočen v r. 2009, před deseti lety. Tehdy bych se tomu asi velmi divila a podsouvala bych jeho tvůrcům senzacechtivost a nevím, co ještě. Dnes víme víc. Bohužel. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímající precizní investigativní dokument který se po 20.letech snaží odhalit jak to bylo s mrtvým 17.listopadu Je jasné že to celé bylo režírováno z míst mnohem vyšších než se Igor dotknul, viz mimořádná polární záře.. :-) ()

Reklama

Reklama