Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 222)

HAL 

všechny recenze uživatele

Další vělmi problematicky hodnotitelný seriál - jak oznámkovat dílo, které se skláda z tak drasticky rozdílně kvalitních částí? První řada Mysfits přišla s parádně zvrhlým nápadem udělat superhrdiny z největších loserů a trotlů ve městě nad Temží a dokázala ho vytěžit na maximum. S civilním, při zemi se držícím přístupem předvedla skvělé postavy v bizarních situacích, ze kterých se dostaly většinou velmi švihlým a nádherně nekorektně vtipným způsobem. A to jen proto, aby se z nich v sérii druhé postupně staly zoufale obyčejní a nezajímaví paňácové bojující už ne se svým (a za svůj) asociálním způsobem života, ale tak jako všichni superhrdinové proti všem ostatním, zlým ošklivákům kteří svých schopností zneužívají. Misfits zoufale zhloupli a přestali plavat proti proudu ideového mainstreamu - spíš se jím jako leklá ryba nechají unášet. (první sezona - 8/10, druhá sezona - 5/10 ) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně jiný seriál. Žádné servítky s mluvou nebo nápady, ale pěkně po anglicku do vlastní verze Heroes. Bandička puberťáků, kteří si nezaslouží ani sociální dávky, se sejde na prospěšných pracech a do oka si navzájem zrovna nepadnou. Vše se změní po podivné bouřce, která jim i ostatním v nejbližším okolí dá schopnosti. Každému prohloubí její nejsilnější vlastnosti a nechá je žít dál jejich životy. Nic však není stejné a po chvíli všichni zjistí, že jejich vedoucí se na ně dívá nějakýma divnýma očima, z pusy mu kapou sliny a z úst mu vychází něco jako "všechny vás zabiju". Zatím viděna první sezona s 6 díly, ale zábava je to opravdu hodně drsná a i svým zvráceným způsobem zábavná. Co bude dál? Uvidíme, potenciál tu je a popravdě mě autoři docela dost překvapují, jakým směrem vedou příběh. Viděno:S01,S02 ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Dost už bylo superhrdinů zachraňujících svět. Ty už každý zná a nikdo už o nich nechce ani slyšet. Tak si řeklo pár rozumných lidí. Dát superschopnosti skupině mládežnických delikventů, žijících na okraji společnosti, neschopných se do ní začlenit, je mnohem zajímavější varianta. Dostáváme tím seriál, který je přesně v hledáčku mladé generace, která se vždy staví společnosti do opozice, snaží se vybojovat si své místo na slunci a být respektována. Vidět partu sprostých mladých chlapců a děvčat na nucených pracích, kteří mají možnost si užívat absolutní svobody a nezávislosti prostřednictvím mimoděk nabytých superschopností, je skvělé lákadlo. Že to není zrovna dobrý vzor? No a co má být? Je to přeci originální, je to trendy, cool vtipný. Hlavně ten nesmrtelnej Nathan. Toho bych chtěl potkat na ulici. Určitě by mě oblažil nějakým životním moudrem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově v podstatě stoprocentně seriózní sci-fi seriál o lidech se superschoptnostmi (alá Heroes), který se z nutnosti logické neprůstřelnosti daného vesmíru vylhal použitím humoru. Humoru značně nekorektního, drsného a sprostého. Což je fajn. Zatím mě baví jak postavy a jejich hlášky, tak i jednotlivé příběhy. Seriál tak díky zapojení humoru určitě nedojede na to, kvůli čemu dojeli Heroes (zamotaný příběh a všemocné postavy, veškerá dějová logika se zhroutila), ale mohl by dojet kvůli přílišné repetitivnosti. Většina dílů totiž odpovídá kostře "záporák týdne" + "hlášky" + "sex" + "skok časem, když někdo umře" ... "happy end". Nicméně na ploše dosavadních třinácti dílů je to zatím ok. PS: Dal bych i pět hvězd, ale neuvěřitelná scenáristická chyba v posledním díle (spoiler pro finále 2. série: postavy vědí to, co bylo v předchozí epizodě smazáno cestováním v čase) mě nutí jít dolů - alespoň do doby, než se ji tvůrci v další sérii pokusí vysvětlit. PS 2: Misfits bez Nathana budou jako ... Big Bang Theory bez Sheldona ... HIMYM bez Barneyho ... Esmeralda ... bez Esmeraldy. Jo, až tak :-/ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Uuuuu vážně zajímavý seriál! Jsem z něho opravdu nadšena, viděla jsem zatím dvě série, ale doslova jsem je žrala. Prostě pecka! Vynikající postavy, děj, "schopnosti", všechno. Nic bych nevytkla. Nejlepší je Robert Sheehan! Ten prostě a jednoduše nemá chybu, je správně ujetý, bláznivý, vtipný, arogantní, charismatický a já nevím co ještě. Druhá nejlepší postava je Lauren Socha, ze začátku jsem ji moc nemusela, přišla mi taková divná, ale postupem času, jsem jí měla pořád více ráda, má svůj osobitý styl, který k ní patří. Každý díl se dělo něco nového, což mě vážně bavilo a postaralo se to o to, abych se nenudila ani minutu. Takhle rychle mě nezaujal snad žádný seriál, jediná škoda je, že moje neoblíbenější postava - Nathan už není ve 3. sérii a proto mě to moc netáhne jí zhlédnout, ale určitě se k ní někdy dostanu. * Nebudu měnit celý komentář, ale už jsem shlédla i 3. sérii. Kdybych jí měla ohodnotit jako ve škole, tak by byla chvalitebná. Měla TOP díly, ale také nic moc díly, což se u předchozích dvou sérií nestalo, že by byl nějaký nic moc. Doufám, že ve 4. bude opět Nathan, Alisha a Simon, jelikož bez nich by to nebylo ono, ale tím samozřejmě nemyslím, že Kelly, Curtis a Rudy jsou ti vedlejší, to rozhodně ne. Chci další díly- co nejrychleji! ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • Skoro všetci hlavní herci boli sklamaní zo zmeny ich schopností na začiatku 3. série. Antonia Thomas (Alisha) však uviedla, že nie je vôbec sklamaná, pretože "jej stará schopnosť bola na hovno". (David_SVK)
  • Pro propagaci 1. série byl využíván virální marketing. Na Facebooku a Twitteru si postavy dopisovaly a přidávaly tak k ději další materiál. Objevily se rovněž bonusové klipy, které byly natočené přímo pro server YouTube. (Maruškaa)
  • Londýnskou čtvrť Thamesmead, kde se seriál odehrává, využil rovněž Stanley Kubrick pro slavné scény ve snímku Mechanický pomeranč (1971). Mnoho interiérů se pak natáčelo v kampusu Brunel University nebo v blízkosti jezera Southmere. (ČSFD)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama