Reklama

Reklama

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Mladá a naivní Elizabeth Taylorová a po jejím boku charismatický komunistický špion soudruh Robert Taylor. Začalo to jako obyčejná nezajímavá červená knihovna o mladé dívce zamilované do tajemného muže, který má nějaké to tajemství a přerostlo to do naivní agitky, která na úsvitu Studené války měla varovat obecenstvo před komunismem a jeho zlými pomahači v nekomunistických zemích. Byla docela legrace poslouchat Taylora, jak prohlašuje věrnost straně a jak mu jeho spolusoudruzi vyčítají svatbu, kterou by politbyro v Moskvě nikdy neschválilo :-))) (to byl takový ten mýtus, že sovětští vůdci žádné manželky nemají :-)) Podíval jsem se na to spíš ze zvědavosti - hvězdně obsazená protikomunistická propaganda. Nicméně se mi docela líbilo, že Taylorova postava byl spíš takový komunista-idealista a žádné monstrum, které by šlo přes mrtvoly, jak by se v této době dalo čekat. Třešničkou na dortu pro mě byla Honor Blackman (pozdější paní Galeová v seriálu Avengers) v roli Melindiny nejlepší kámošky Joyce. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dříve se tenhle film možná bral dost vážně, ale dneska - pro ty poučenější - je to legrace, která se odvíjí od banálních frází přes krkolomné konflikty, které hlavně směřují k optimistickému naladění diváka, s kterým měl - v časech vzniku - odcházet z kina, dát si pivo, to muž, či něco uvařit, to jeho žena. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Brutální protikomunistická agitka se špionážní zápletkou, ve které je Taylor tentokrát "bad guy" konspirující se soudruhy z Kremlu a Taylorová jeho uvědomělá manželka, která mu jeho soudružské akce překazí. Z dnešního pohledu je to docela dobrá prdel - a to to přitom začínalo jako naivní lovestory. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama