Reklama

Reklama

Sajonara icuka

  • Japonsko サヨナライツカ (více)

Obsahy(1)

Higashigaito Yutaka se kvůli práci pro Eastern Airlines stěhuje do Bangkoku. Je zasnouben s Michiko, která je dcerou zakladetele letecké společnosti, a přestože k ní nechová hlubší city, doufá, že mu sňatek pomůže k vysokému postavení. Tři měsíce před svatbou se Yutaka v jednom baru seznámí s Touko, do níž se zamiluje. Se stále blížící se svatbou se však jejich vztah ochlazuje a nakonec Yutaka Touko nadobro opustí a ožení se s Michiko. Zlomená Touko odlétá do New Yorku. Po pětadvaceti letech šťastného manželství, jež mu přineslo dva syny, se Yutaka opět vydává do Bangkoku, kde se náhodně setká s Touko. Ta nyní pracuje v hotelu, kde se spolu kdysi vídali. Jejich dlouho přetrvávající city znovu vyplavou na povrch, avšak osud jim znovu nepřeje. (VittaBella)

(více)

Recenze (33)

Folpa 

všechny recenze uživatele

Tak vůbec nevím co napsat. Popravdě jsem od tohoto filmu čekal hodně, už kvůli tomu, že režisérem je můj oblíbený John H. Lee, jehož předchozí oba filmy byli perfektní a konkrétně A Moment to Remember je jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. No a co říct k tomuto filmu... nejenže má očekávání naplnil ale on je i překonal! Takhle něco krásného tu už dlouho nebylo a vůbec si netroufám tvrdit, kdy se zase něco takového objeví. Film nikam nespěchá, pomalu se seznamujeme s ústřední dvojicí, užíváme si jejich společné chvilky tak, jak si je užívají oni a stejně jako oni (hlavně pak Yutaka) víme, že se Yutaka bude muset rozhodnout, jestli dodrží svůj slib k sňatku, který dal dceři šéfa, nebo jestli zůstane s krásnou Tokou, kterou narozdíl od Mitsuki miluje... Film má několik krásných momentů ať už je to třeba točivá kamera při scéně na letišti, která tím zároveň popisuje Yutakovu situaci ve které je nebo jízdy ve starém mercedesu podél pobřeží řeky... Nebudu se už více rozepisovat, jenom ještě řeknu, že jsem bohužel viděl pouze 133 minutovou verzi a klidně bych se narozdíl od Sesshoumarua podíval i na tu delší, 170 minutovou verzi. "A young man dreams of the future, while the old man reminisces his past... I have benn dreaming and he told me to wake up from my dreams..." ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První film, který ponechám zcela bez komentáře a to jsem si myslel, že to nejdřív bude tak maximálně trojková sladkost, potom přišly čtverkové srdcovky a závěr, no do prdele, to byl zásah! A když k tomu připočtu naprosto uzemňující hudbu, nádherný, ale opravdu nádherný herectví a vůbec všechno Miho Nakaymy, vynikající hru s obrazem , to už mě u Východu prostě nepřekvapuje a Miho Nakaymu .. jí klidně připočtu ještě jednou, pro případné hnidopichy, že ji znovu opakuju, Miho Nakayma !.. no nic. Zase si dlouho žádnou podobnou romantiku nedám, protože na konci mi vždycky přijde, že jsem něco ztratil nebo možná nikdy nenašel..mám v tom asi bordel,koneckonců to je vlastně jedno. Tenhle film tedy nechávám úplně bez komentáře. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bohuzial patrim k skupine ludi, podla ktorych je tento film strasne nezazivny a mal som velky problem ho dopozerat. Nezaujali ma vobec postavy ani pribeh, proste vobec nic. A stale intenzivnejsie si zacinam mysliet, ze A moment to remember bola vo filmografii rezisera Johna H. Lee jedna velka nahoda. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, masky, aj celá tá retro atmosféra. Technicky dokonalý film, ktorý má ale veľmi obyčajný príbeh o láske. Ten by sa dal zhrnúť jednou vetou. Čo viac, v polovici filmu prakticky končí, kým posledná hodina je len neustále opakovaný pokus o katarziu, za pomoci spomienok sprevádzaných dojemnou hudbou a spomalenými zábermi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ak má človek niečoho v živote ľutovať tak určite premárnenú šancu na lásku... Tiež o nádeji a sklamaní. Aj keď ide o námetovo veľmi silný príbeh a po pocitovej stránke veľmi smutný, jeho nízkoenergetické filmové spracovanie mi moc nesadlo. Je tu veľa zbytočne naťahovaných scén a statických záberov, aj keď s peknou kamerou, ale po čase mi to začalo vadiť. Keby to bolo o polhodinu kratšie tak ide o jasnú päťkovú záležitosť, takto len slušný nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama