Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká kosmetička jménem Joy Millerová učí po večerech své studenty, jak líčit a upravovat vlasy. Práci ztratí poté, co jeden z jejích studentů omylem cigaretou zapálí paruku. Požár se rychle rozšíří po celé místnosti. Joy neváhá a vrátí se, aby zachránila zvířata, která jsou v místnosti v klecích. Její statečný čin se poté objeví i v novinách. Článek uvidí Grushinsky, diplomatický zástupce malého východoevropského státu Slovetzia, o kterém Joy nikdy neslyšela. Grushinsky byl poslán do USA, aby našel vyučujícího přírodních věd pro děti prezidenta Slovetzie. Díky článku se mylně domnívá, že Joy je akademická učitelka, a nabídne ji proto práci. Ta nabídku přijímá, a až poté, co dorazí do Slovetzie, Grushinsky zjistí, že Joy je jen pouhá kosmetička. Domluví se spolu, že budou předstírat, že Joy je skutečná učitelka. Joy na prezidenta a diktátora Borise Pochenka neudělá dobrý první dojem, když na domluvenou schůzku přijde pozdě. Je však výborná ve spolupráci s prezidentovými dětmi, které učí o životě mimo Slovezii a pomáhá jim získat sebevědomí. Prezident Pochenko je znepokojen Joyinou silnou nezávislostí a skutečností, že z něho nemá strach jako všichni okolo. Postupně si však na sebe navyknou a stanou se z nich přátelé. Joy mu radí, jak se chovat, protože Pochenko nechce být ve světě znám jako „zvíře“, jak o něm píší zahraniční média. Prezidentův premiér Leonid Kleist ovšem nesouhlasí s novou strategií a chce rozdrtit rostoucí vzpouru mezi mladými občany Slovetzie. Joy se dozví, že Katrina, jedna z prezidentových dcer, je zamilovaná do Aleka, vůdce povstání. Ten je zajat a uvězněn ve sklepení zámku, ale Joy Katrině pomůže vplížit se do sklepení, aby se mohla vidět se svým milým... (TV Prima)

(více)

Recenze (85)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Další štace chůvy Fran, která tentokráte pečuje o děti diktátora a současně vychovává diktátora samotného, a co čert nechtěl, samozřejmě se do sebe oba zamilují... Vskutku naivní film z kategorie těch zbytečných, který má velký problém s vtipností. Vše naštěstí zachraňuje sympatická a půvabná Fran Drescher i Timothy Dalton, který si role náležitě užívá. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vypadám jako moje matka, když jí vzaly prášky !!" ;) Sympatická Fren Drescher vyměnila Charlese Shughnessyho za Timothyho Daltona, který si zjevně zapomněl vzít ty zmiňované prášky, když se upsal téhle slátanině a filmové napodobenině průměrného seriálu.. Kwapisově filmu neupřete originalitu pouze v případě, že ji zaměníte za pomatení mysli.. Chcete vědět, jak se James Bond stane diktátorem vymyšlené země kdesi na východě Evropy, Američan jistě ví ;), s obrovským knírem a statutem Bestie ?? Tak odpovědi na tuhle otázku se bohužel nedočkáte, za to si můžete plnými doušky užívat romantické nudy a Daltonova charismatu a při tom přemýšlet, jakým zázrakem tenhle bizarní mix moralistické trapnosti a infantilní taškařice drží pohromadě a celkem překvapivě chvílemi i baví !! Srovnání s Diktátorem Sachi Barona Cohena se sice samo hlasitě nabízí, ale v tomhle souboji by šlo o velmi rychlé k.o. ()

Reklama

mina_harker 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat - příběh je předvídatelný a velmi málo uvěřitelný, herci toho moc nepředvádí, Timothy Dalton má příšerný účes, celkově je to vykrádačka Chůvy k pohledání ... ale dobře jsem se u toho bavila. Fran je charismatická a její kouzlo vytahuje film o třídu výše. Když k tomu přičtu vtipné hlášky a Husáka a s Gottwaldem na zdi, tak mi vychází přijatelný průměr. ()

Raggnar odpad!

všechny recenze uživatele

Zhrňme tento průjem takto: Polomozečci Američané si potřebovali před světem povyskočit a ponížit východ, jak mají ve zvyku. Aby přímo neurazili sověty, tak zemi pojmenovali jinak i Stalina přejmenovali. Nějaká flundra z usa musela zatrapčit se svoji zemí a tou slavnou demokracíí před tím ,,nejhorším možným režimem'' na východě. Normálně by jí do země ani nepustili, přinejlepším by se dostala až k prezidentovi, kde by ji zavraždili hned po první větě. Absurdní, nesmyslná, trapná, nemožná, propagační průjmosračka ze země blbečků s vlaječkama a zemí proslavenou nějvětší světovou tyranií, diktaturou a stupiditou. Humus. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Docela OK film, který nikoho neurazí. Pro Čechy (a Slováky) je nicméně zajímavější víc, než pro jiné národy. Když vidíte v titulkách jméno Lisa JAKUB, vykouzlí to jemný úsměv na tváři, ale české texty, které Timothy Dalton podepisuje, to už se culí i ten zbytek. (Nehledě na pár českých lokací). Jinak to je ničím nevyčnívající film, který si pustíte po náročném dni, když nemáte chuť na nic, co by mozek musel důkladněji analyzovat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Při první společně snídani v zámku čte prezident cizí noviny, ale na stole mu leží české noviny Právo. (snikrs)
  • V scéne, keď sú Joy a Boris v továrni, môžeme vidieť varovné nápisy na strojoch, ktoré sú v slovenčine. (Reacon)

Reklama

Reklama