Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chmaták se zlou karmou a dobrým srdcem na cestě za Odplatou, výplatou a citovou záplatou - jen mám s jeho přístupem obavy, aby po prázdninách dokončil další školní ročník.. Bumbající antisemita si napsal scénář na své vetché tělo a vznikla z toho černá chilli-komedie čerpající z úspěšných prvků autorovy bohaté kariéry. Fajn, doktor Rath teď ví, že se má docela dobře, (i když to vyndávání jater by si asi chtěl v rámci zahnání nudy zkusit), nicméně v rukou režiséra chybělo lepidlo, co by ten mix žánrů a stylů slepilo v kompaktní celek a snad i proto ve mně žádná z postav nedokázala vyvolat byť jen náznak nenávisti, či sympatie. Navíc některé momenty svou úsměvnosti překročily únosnou mez - za všechny akce s granátem při přestřelce ve věznici (připomnělo to badminton Boba Saint-Clara na letišti), či ponechání tašek s penězi několik dní volně na podlaze (což dávalo stejný smysl jako by Pohlreich došel na oběd k Babicovi a přál si ohřát gazpacho v mikrovlnce). Co se týká českého dabingu, měl Županič při imitaci hlasu Eastwooda zatraceně lehkou úlohu.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,... ALE PRO LIDI SE STEJNÝM TYPEM KARMY JAKO MÁM JÁ....TO BYLO JEN PÁR HRBOLŮ NA CESTĚ“..... /// Porter (tedy Mel) se rozhodl zlepšit svý společenský postavení. Tam venku se to nepovedlo a tak dostal druhou šanci v kriminále. Ale v podstatě jde vždycky vo pomstu.... Nejdřív Mel zaplatil hromadě Mexikánců (čímž vlastně zlepšil jejich společenský postavení...), potrénoval kotrmelce (ty vole, už nejseš nejmladší!) a před zrcadlem nazkoušel pár suchejch hlášek (a mokrejch ksichtů). Pak si řekl, že teď už film nepotřebuje (skoro) žádnej děj, páč je tam von a a von bude vypadat stejně cool (jako hustě a vodlehčeně) jako ta díra El Pueblito. A taky že jo: tempo, děj, kecy, přestřelky – všechno je to vodlehčený, až s tím mám kolikrát problém. Všude a furt hraje ,,Mariachi“ (že by z toho člověku bez hudebního vkusu hráblo...) a pobavil mě opravdu (fakt – pobavil!) ten hod granátem. Bohužel je to (pro mě) emočně chladná jízda a nevidím jedinej důvod (si říkal granát! ...Se kurva poslouchej!) vidět to znova. Což zrovna u mě s mým vztahem k podobnejm hovadinám (co se nechcou brát vážně) nebejvá zvykem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět, jak střílí bouchačka, kterou José Doroteo Arango Arámbula střílel v restauraci Opera v Mexico City. 2.) Chovají mě na játra. 3.) Mám rád, když Melouš kouše Mexičanky. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson to po svých ne úplně šťastných eskapádách zkouší po linii menších, zato poctivých filmů. Předhazuje nám navíc tu postavu, kterou máme rádi, a to nejen proto, že má ve tváři permanentně rošťácký výraz. Gibson už při spolupráci na scénáři (podílel se i na produkci) věděl, že z toho může vzniknout zábavná divočina a toho se také držel. Celé bizarní prostředí mexického vězení je totiž vším jiným, jen ne normální. Podivné postavičky se tak pohybují v trošku náhodném ději a tahle slepencová snaha obsáhnout všechno a všude dělá z Melova dítka až moc nesoudržnou záležitost. Divákovi (troufám si říct) ale spíš víc vadí ona „jinakost“, s kterou Gibsonova pošramocená mediální identita vyrukuje. Pod dohledem nějakého horšího režiséra by Moje letní prázdniny mohly dopadnout jako šílený a nefunkční guláš, vím, že se na ně už nikdy nepodívám, ale mě nakonec ve finále poměrně bavily (proto nakonec ty hubené čtyři hvězdy). Jen nesmíme přemýšlet nad tím, kdyby si je vzal pod křídla nějaký hodně slušný filmař!! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Není nad onu prázdninovou pohodu s tequillou v pářátech, cigárem v koutku úst, sombrérem zakloněným do očí a partičkou krvežiznivých mexických primitivů s rezavými pilníky místo kindžálů v zádech. To se to pak píše mamince do čumkarty. No, jedna radost. "Milá mami, v mexickým krimu to stojí za hovno. Aspoň, že to tu funguje jako v malém městě. Je tu jeden, co si dělá chutě na ledviny mýho nezletilýho kámoše. Ale jinak tu vaří dobře. Je tu dokonce malý bistro, ale to jsem zapálil. Ach jo. Na pokoji jsem sám. Včera jsem podělal jednoho spoluvězně. Právník je debil. Tak, mami, drž mi palce, ať se nezkazí počasí, pač ještě to by mi tak scházelo. Tvůj nepovedený, ale brzy bohatý, syn." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se schopil, aby si pro své fanoušky přichystal neortodoxní drama z vězeňského prostředí v Mexiku. Plno věcí je neuvěřitelných, ale na druhou stranu se na film hodně dobře kouká. Mel je tady správnej ranař, i když se dokáže projevit jako vcelku schopný cíťa. Jeho schizofrenní postava mě ale nedonutila si neužít tenhle po americku poctivej akčňák jako ze starejch devadesátek. Pro mě super návrat, takových filmů by s ním mohlo být daleko víc. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)
  • Po filmu Spiknutí (1997) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Mel Gibson a Tom Schanley. (mzss1)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama