Reklama

Reklama

Nejbáječnější britské stroje

(seriál)
  • Velká Británie Britain's Greatest Machines with Chris Barrie

Obsahy(1)

Oblíbený herec Chris Barrie nás provádí historií ostrovního inženýrství od prvních vlaků přes automobily a tryskové motory až ke strojům, které své uplatnění nalezly na bitevních polích moderních válek. S šarmem a humorem představí britské technické vynálezy, které se staly opravdovými ikonami své doby. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Prostý suchopárný britský dokument o poměrně zajímavých věcech a vývoji designu v Británii a vlastně nejen designu, je řeč o všech těch možných báječných strojích, vynálezech a vymoženostech, které na sobě mají štítek MADE IN BRITAIN. Osobitý vyprávěčský styl Chrise Barrieho alias A. J. Rimmera z toho dělá příjemné pokoukání za vlahé temné noci, kdy je to na záchod dál, než na Trafalgar skvér. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých britských dokumentů o britských vynálezech, které na dlouhá léta ovlivnily řadu odvětví nejen v Británii. Rimmer sice zestárl a zmizelo mu z čela háčko, ale milovníci Trpaslíka jej ihned poznají. Svým osobitým způsobem nás mezi všemi těmi zajímavými stroji povede a některé bude i sám řídit ( první dieselovou lokomotivu , první Land Rover atd...). Jen s prvním britským proudovým civilním letounem Comet a opravdu neskutečnýcm bombardérem studené války Avro Vulcan mu majitelé nedovoli létat ani být za letu na palubě. Tohle mám rád a NG se mi přesně strefil do noty ! * * * * * ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Chris Barrie tentokrát provází celým stoletím britského pokroku. Zajímavě, vtipně a poutavě. Co víc si přát. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama