Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Burton contra Stuart. Na plné čáře vítězí Burton a jeho naprosto fantasticky barevná podívaná. Tato verze totiž vypadá strašně. Někdy jsou tam scény, že tvůrci i s Wilderem pravidelně šňupali jiný bílý prášek než cukr. Tak sjetého Wildera jsem ještě neviděl. Díky Burtone za Deppa a za veverky. Sám se divím jak se tohlo stalo takovou "modlou" v USA. Odpadu to lehce uniklo. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě příliš neoslnil, takže o to víc se těším na nové zpracování od Tima Burtona. Musím přiznat, že při prohlídce podivné továrny na čokoládu mně nechutnala ani bonboniéra „Irské likérky“, kterou jsem si pro jistotu připravila. Takže nejspíš za pocit přeslazenosti vděčím muzikálu a ne čokoládě. Obdiv si rozhodně zaslouží Gene Wilder, jako úžasný podivín Willy Wonka, který s potutelným potěšením odděluje zrno od plev.. "Loučení tak sladce bolí", dokud mu nezůstane Mirek Dušín ( dík Nancy) . ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Burtonova verze není špatná, ale tohle je o třídu výš. Deppův Wonka je velkolepý bizarní psychotik, kterému je vše lidské cizí (až na perverzity -- dobrá karikatura Michaela Jacksona). Ne tak Wilderova kreace, tenhle chlápek, přestože je taky narušen, pořád ještě má rád lidi -- jenom ho nesmí zklamat, být polovičatí, jako ta úžasná poloviční pracovna, kde se taky pracuje jenom napůl a která tak symbolicky připomíná nedokonalý svět za zdmi továrny. Ach, pro tohohle hrdinu lze mít pochopení. A umpalumpové-liliputáni s oranžovou tváří, bílým obočím a zelenými vlasy jsou 100x sympatičtzější než jeden počítačově namnožený minilump. A umějí líp zpívat. (Jak vidíte, dojal jsem se. Deppa můžu leda obdivovat. Depp je virtuóz, ale Wilder tohle zahrál a zazpíval srdcem.) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kultovní a tisíckrát parodovaná (The Simpsons, Futurama, Madagaskar...) americká pohádka, která svými šílenými rekvizitami, originálním příběhem, spoustou čokolády i Oumpa Loumpasy baví od začátku až do konce. V Americe něco jako pro nás "Pyšná princezna". Jedinou výtku bych snad měl proti obsazení mladého otravného árijce do hlavní role. Ten mi tam opravdu vadil jak svým výrazem, tak zpěvem a vůbec celou svou holou existencí:/. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Burtonovu verzi jsem nikdy neviděl, na slavný originál jsem byl docela zvědavý. A prostě mě to nějak nesedlo, sám nevím přesně proč, většinou mě tyhle dětské filmy baví. Wilder nevadil, pomalejší rozjezd a laciné i když nápadité kulisy taky ne. Jen je to prostě taková ta echt americká pohádka plná kýče, moralizování, protivných spratků i dospělých a mravokárných písniček. Ani to mě většinou nevadí, ale tady na mě toho cukrkandlu, pitvoření a poučování podobně jako třeba v Zemeckisově animácích nebo Grinchovi bylo zkrátka moc a to "kouzlo" filmu mě zcela minulo.. možná jsem prostě neměl náladu. Nechávám 3*, míň si to nezaslouží, ale nějak po tomhle ani netoužím vidět novější verzi. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Kvôli nízkemu rozpočtu (tri milióny dolárov) bol film natočený v Bavaria Film Studios v Mníchove. Okrem štúdiových scén sa v Nemecku točili aj exteriéry. V záberoch, kde Charlie (Gene Wilder) pobehuje mestom, možno zazrieť v stánku nemecké magazíny, billboard s reklamou na cigarety Ernte 32 alebo logo siete nemeckých lekární Aphoteke. Pri výbere miesta pomohla aj mestská plynáreň v Mníchove, ktorá slúžila ako kulisa pre čokoládovú továreň. (macadle)
  • Řada objektů a rostlin v továrně byla opravdu jedlá. (Chatterer)
  • Film se měl původně jmenovat Candy Man. Název byl změněn až potom, co se zjistilo, že "candy man" je v podsvětí přezdívka pro dealera. (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno