Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

čekal jsem na ikonický meme s Willym Wonkou, jen abych zjistil, že celej film je jeden velkej meme [viz. psychedelická scénka na loďce, bublinky, nebo mrdkomobil].... zároveň jde o geniální disstrack na buržousty a diabetiky, no prostě jakožto average čokoláda milovník nemůžu hodnotit jinak. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Až skon Genea Wildera mě donutil se na film podívat a musím říct, že mě tato verze oslovila více než pozdější adaptace. Chvíli ale trvá, než se do továrny dostaneme, před tím se akorát stihnout utvořit charaktery, ale písničky v této části patří k těm slabším a příběh se pochopitelně ubírá pouze k jednomu bodu. Ale už i tady není nouze o jemný humor, kterého ještě přibude s nástupem Willyho Wonky, celkově ale s ním chytne film druhou mízu a je rázem živější, zábavnější a na konci nasadí i menšího brouka do hlavy. (Netflix) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Burtonovu verzi mám radši, ale ani tahle ze sedmdesátek vůbec není k zahození. Své kouzlo rozhodně má, dívá se na ní dobře a líbí se mi, že se podrobněji věnuje hledání kupónů a celé té mánii okolo nich. Gene Wilder je jako Willy Wonka skvělý, ale přece jenom mi Johnny Depp sedl víc. Dokonce i ty písničky tady byly ok. Jediné, co mi vadilo bylo to, že část v továrně na čokoládu sice má zajímavé a na svou dobu dobře zpracované nápady, ale celá ta prohlídka podle mě byla probraná až moc rychle, což moc nešlo dohromady s tou pomaleji podanou první polovinou. Ale jinak se mi i tahle verze líbila, své kouzlo jistě má a klidně bych se na ni podíval znova. Silné 4* ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zbavování se pěti rozmazlených děcek bylo silně originální. Gene Wilder filmu dodal potřebnou jistotu. Myslím, že i po letech se jedná o klasiku, jenž remake nenahradí. Natočeno je to svižně a co říct k tomu, Roald Dahl film nenávidí? Jeho názor. Podle mě se jedná o velmi vydařený kousek za který se nemusí nikdo ze zůčastněných stydět. Jediná postava, která mi vadila byl Karlíkův děda, jehož otravnost byla obrovská. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Přesto, že má film na krku skoro pět křížků, je dodnes skvělou podívanou pro malé i velké diváky, plnou barev, zábavy a chytlavých písniček. Gene Wilder jako pan Wonka - je neuvěřitelně charismatický podivín, se kterým bych se klidně také vydal na neočekávanou exkursi mezi Umpa-Lumpy, do továrny na čokoládu. Tento snímek v dětství hodně ovlivnil Tima Burtona a v dospělosti ho pak inspiroval k natočení remakeu s Johnnym Deppem. Ten si také dopřeji, jen co svoje filmové menu proložím něčím méně sladkým... ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Film by televizní stanicí Channel 4 zvolen jako osmý nejlepší film v anketě "Greatest Family Films". (Chatterer)
  • Julie Dawn Cole (Veruka Salt) ve skutečnosti nenáviděla čokoládu. (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama