Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

eye candy 

všechny recenze uživatele

rodinny muzikal neni zrovna muj oblibeny salek limonady s ovocnym jogurtem a vajecnou omeletou, ale willy wonka & the chocolate factory jsem s trochou sebezapreni rozchodil. Pasaze kde hlavni hrdinove tancuji a zpivaji se daji prezit predevsim diky povedene hudbe,..melodie jsou chytlave takze pri druhem promitani si uz budete zpivat.. who can take a sunrise, sprinkle it with dew, cover it in chocolate and a miracle or two..tadydadydaaa,candymaaaaan caaaan:)No jo, jinak deti zvlady role pomerne dobre, maly kovboj nebo rozmazlena holka jsou supr a vlastne zde najdete i par docela povedenych vtipnych scen. Takze davam 3*, pro ty co maji tyhle druhy filmu radi za 4*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Burtonová verze se mi líbí víc, ale tahle je taky výtečná. Gene Wilder si roli Willyho Wonky užívá na maximum, umí být místy až nepříjemně ďábelský (závěrečné podepisování smlouvy), na druhou stranu chrlí jednu hlášku za druhou (kdyby Bůh chtěl, abychom chodili pěšky, nedal by nám kolečkové brusle) a Umpa Lumpové mají fakt neskutečně boží song. Zábava, tenhle příběh je prostě sázka na jistotu. Umpa Lumpa, dupady dů… 90%. ()

Reklama

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Po novém Wonkovi jsem musel dát šanci i původní verzi s Genem Wilderem, no a nestačím se divit jak legendární a ve všech ohledech výborné tohle zpracování je. Doposud jsem si nemyslel že může "nějaká stará" verze Wonky trumfnout Burtonovo jedinečné zpracování a Deppovo podání, na kterém jsem samozřejmě vyrostl a hlášky hrdě cituji dodnes. Ovšem Mel Stuart zde představil Wonkovu továrnu tak barevně až psychedelicky kouzelně, že nejde jinak než to zbožňovat. Do toho přidejte fenomenální výkon Gena Wildera (Už jen za scénu na konci v kanceláři, by si býval zasloužil nějakou tu cenu.) a nejlepší ztvárnění pana Wonky vůbec. Mimo to, film předává to důležité poselství o Wonkovu předání své firmy dítěti, protože jen ono může být natolik věrné aby se o továrnu postaralo a nevyzradilo výrobní tajemství, na což nové verze trochu zapomínají. No a Pure Imagination je asi nejkrásnější píseň, jaká kdy pro film vznikla. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Přesto, že má film na krku skoro pět křížků, je dodnes skvělou podívanou pro malé i velké diváky, plnou barev, zábavy a chytlavých písniček. Gene Wilder jako pan Wonka - je neuvěřitelně charismatický podivín, se kterým bych se klidně také vydal na neočekávanou exkursi mezi Umpa-Lumpy, do továrny na čokoládu. Tento snímek v dětství hodně ovlivnil Tima Burtona a v dospělosti ho pak inspiroval k natočení remakeu s Johnnym Deppem. Ten si také dopřeji, jen co svoje filmové menu proložím něčím méně sladkým... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jelikož nová verze je má oblíbená, tak jsem byl zvědav na verzi starší. V lecčem je jiná, i když základní kostra je totožná. Největší rozdíl jsem pozoroval v chování pana Wonky, v této verzi je celkem normální, oproti tomu novému, kde mi připadal jako blázen. Písničky byly chytlavé a celkově to mělo fajn atmosféru. Každopádně nová verze je lepší. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Původně měl hrát Willyho Wonku Spike Milligan. (Chatterer)
  • V scéne, keď deti spievajú pri bare s Candymanom a on im dáva sladkosti, pustí Candyman deti dovnútra za bar. Je možné vidieť, ako odklápacou časťou udrel dievčatko, ktoré tam práve stálo. (martin1m2)
  • Film byl v roce 2014 v USA zařazen do Národního filmového registru v Kongresové knihovně jako významné dílo, které má být zachováno pro další generace. (P. J. D.)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama