Reklama

Reklama

Jadrná historie jaderných bomb

(TV film)
  • Německo Atombombe im Vorgarten – Geschichten aus dem kalten Krieg, Die (více)

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s tvůrci do Jižní Karolíny, kde bombardér upustil atomové bomby mezi rodinné domky. Poznejte následky této nebezpečné zbraně, která se testovala nejen v Americe, ale i v Sovětském svazu a později v Číně... Černohumorná historie jaderných přehmatů a zachránění na poslední chvíli v duchu legendárního filmu Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu odhaluje zamlčené a polozapomenuté epizody o tom, jak si mocnosti zahrávaly s katastrofou. Jadrná historie jaderných bomb je plná takových historek, jako je náhodné shození nukleární zbraně na dům vlakového průvodčího Waltera Gregga, nebezpečné natáčení filmu Johna Wayna v radioaktivním kaňonu nebo ztráta čtyř vodíkových pum v Grónsku. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

umbjaz 

všechny recenze uživatele

ano. silně cítitelná německá ruka dokumentaristů. ovšem nemůžeme jim mít za zlé, že stejně jako my sloužily jako nárazová oblast sovjetům, oni sloužili jako nárazová zóna amíkům. stejně tak se nemůžeme divit tomu, že jako u nás měla imperialistické psy zastavit horda místních vojáků, u nich byl zvolen způsob čistě americký a jim vlastní... jaderné zbraně. oceňuju zejména užívání dobových záběrů. ()

Fenous odpad!

všechny recenze uživatele

A ja myslel, ze takovahle protiUSA propaganda se tocila za rezimu minuleho. Poslouchat hodnyho kolouska ruskyho generala, co mel tenkrat palec na cudliku, jak oni preci ty bomby meli jenom proto, ze je meli Americani a oni by mouse neublizili a sledovat jenom americky prusvihy, zatimco v CCCP jich muselo byt minimalne stejne, spise vsak nasobne vic, jenom se o nich nesmel nikdo dozvedet, to je teda sila. To tocili v tom Nemecku snad byvali dustojnici STASI...... Vlastne co by clovek cekal od nemeckyho dokumentu s francouzskejma titulkama..... ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama