Reklama

Reklama

Tak se ptám

(seriál)
Drama / Psychologický
Československo, (1980–1983), 15 h 28 min (Minutáž: 70–102 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Tomáš Juřička, Petr Oliva, Miroslav Zounar, Vladimír Menšík, Radovan Lukavský, Vladimír Dlouhý, Jiřina Švorcová, Jana Hlaváčová, Dana Bartůňková, Jan Čenský, Dagmar Havlová, Ivana Andrlová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Tak se ptám je volný cyklus samostatných příběhů ze života mladých lidí. Ve své době upoutal pozornost svou nestrojeností a věrohodností. Triumvirát úspěšných autorů, manželů Zelenkových a režiséra Adamce, v letech 1980-83 vytvořil 11 příběhů věnovaných se tématům jako je: protekce, nezralost vztahů, alkoholismus, žárlivost, tedy životním vzletům a pádům. Na obrazovce jsme tak ponejprv mohli vidět začínající mladé herce, kteří se časem stali velmi žádanými a obsazovanými, např. Karla Rodena nebo Vilmu Cibulkovou. (sator)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (6)

Tak se ptám (1980) 

Ano... v archivu iVysílání České televize jsou uvedeny pořady a jejich jednotlivé díly, které byly uvedeny do vysílání po zahájení archivu iVysílání a jsou vyřešeny všechny licenční podmínky pro jejich zveřejnění na internetu. Na webových stránkách cyklu Tak se ptám jsou díly, které se tedy odvysílali po roce 2005 (zahájení iVysílání). Opětovné zhlédnutí některých z těchto dílů není možné již ze zmíněných licenčních důvodů. ********************************************************* Cyklus byl vysílán v rámci pořadu Televizní klub mladých a po odvysílání jednotlivých dílů přítomná omladina o příběhu mohla diskutovat. ()

Výhoda (1980) (E01) 

Skvěle napsané, skvěle zahrané, nečekal bych že půjde o nadčasovou věc...Dialogy které už neuslyšíme, se znalostí psychologie... ()

Příliš mladí na lásku (1980) (E02) 

Není to špatné psal se rok 1980 !! Hlaváčová s Bohdanovou excelentní... ()

Ale je ženatý (1982) (E05) 

Takové unilé ale asi dost ze života-mezihra u soudy Bartáková zazářila-Štaidlova hudba klišé mnohokrát slyšené... ()

Kvůli mně přestane (1982) (E08) 

Fakt by mě nenapadlo že inscenace z r.1982 bude stále dobrá.A 70 kilový(!) žabec Cibulků by fakt dobrej ... Pro současné skvělé herce- Rodena i Cibulkovou- to byla premiéra před kamerou. ()

Od sedmi do čtyř (1982) (E09) 

16letý sebestředný fracek který si plete lásku s vlastněním. Až po nastěhování partnera maminky, který ji řekne co si o ní myslí jí dojde, co je to láska a co sobectví. Líbila se mi jedna část :" Ty nevíš že šťastnej člověk může mít rád stokrát víc,když miluje o jednoho člověka navíc.Ty si to představuješ jako hokynář, že mámina láska váží kilo a když se rozdělí tak na tebe zbude jen půl kila. Za herecké výkony si zaslouží všichni absolutorium. ()

Reklama

Reklama