Reklama

Reklama

21 mluvčích Charty 77

(TV film)
Česko, 2009, 3x60 min

Obsahy(1)

O historii a dokumentech nejvýznamnější nezávislé iniciativy - a hlavně o osudech lidí kolem ní. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Díky za každý takovýhle dokument, aby občanská iniciativa známá coby Charta 77 nezůstala v paměti národa jen jako prázdný pojem. Slova profesora Ladislava Hejdánka ze závěrečného dílu o tom, že neexistovalo žádné západní Československo, jehož soudci by soudili pokřivené morální postoje naší (východní) komunistickým duchem prostoupené společnosti, bohužel přesně dokreslují smutnou realitu dnešních dnů... ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ano - toto byl pořad o skutečné ELITĚ národa....Ne o žádných bavičích nebo MickeyKlausech, ale o SKUTEČNÉ elitě.... ()

kaku108 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobou by mě tenhle dokument možná ani nezaujal. Dnes si říkám, že ho musím pusit dětem, až jednou nějaké budu mít, a v mezidobí přesvědčit někoho dalšího, ať se na něj podívá. * Protože je o hodnotách. A o těch se, mám pocit, mluví příliš málo. Je dobré je připomínat, skoro jakoukoli formou. * Protože je o tom, že za hodnoty se má bojovat. I když to přináší vnější příkoří. Protože to příkoří je menší než ztráta vlastní integrity, než vnitřní bolest, která by v člověku byla, kdyby za hodnoty, v něž bytostně věří, nebojoval. A protože společný boj za hodnoty tvoří hodnotná přátelství. * Protože lidí, kteří bojovali za hodnoty, na nichž dnes stojí naše společnost, a kteří kvůli tomu přinášeli vlastní oběti, je potřeba si vážit a nezapomenout na ně. Možná díky tomu rozeznáme nebo vychováme další jim podobné, kteří budou bojovat za hodnoty, na kterých stojí naše společnost, v některé budoucí době. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama