Reklama

Reklama

Mužské tělo

(TV film)
  • Velká Británie National Geographic Special: Science of Men
Velká Británie, 2007, 50 min

Obsahy(1)

Co muže neustále žene dopředu? Soutěží... Bojují. Dělají všechno možné, aby se vyšvihli v práci nahoru nebo získali ženu. Látka, která takovéto chování způsobuje, je produktem jejich vlastních těl a neustále pulzuje jejich cévami: testosteron. Dokáže změnit ženu v muže. Ovlivňuje ta nejdůležitější rozhodnutí v mužově životě. Vědci dnes zkoumají samce nejrůznějších živočišných druhů, aby odhalili všechny záhady testosteronu. Je tato látka tajnou přísadou, která z nás dokáže učinit toho nejúspěšnějšího samce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

klima777 odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument (či pseudo-dokument?) ničehož nového nepřináší. Navíc muže hluboce uráží. Chci říci: Přece se nejedná o jakási podivná zvířátka z Marsu, ale o LIDI. Chlapi jsou fajn, testosteron rovněž, ale tento počin si zaslouží vymáchat v odpadu a následně spláchnout. Hluboko! (IMHO) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Co je dobré vědět o testosteronu. Ty dva obličeje mužů- feminní a maskulinní by šlo vyfotit, ukazovat ženám a podle toho, který se jí zrovna líbí zjišťovat, jestli má zrovna ovulaci. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument o roli mužského pohlavního hormonu. Nevím, do jaké míry je možné tomu věřit, ale reakce týmu hráčů amerického fotbalu, který rozdělili do skupin a stanovili pořadí, která má nejvíc a která nejméně testosteronu, mě rozesmála hodně. Pánové o svůj testosteron bojovali, věda nevěda :-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Za všetko ako agresivita, obhajovanie nadradenosti môže testosterón u ľudí, šimpanzov, rybičiek aj hyen, aby sa na konci dokumentu ukázalo, že možno až tak celkom nie. Zistilo sa ale, že svadbou hladina testosterónu prudko klesne a zvýši sa rozvodom, presnejšie rok pred ním, ťažko však posúdiť, čo je príčinou a čo následkom. Okrem toho film ponúka niekoľko pofidérnych experimentov ako s porovnaním ukazováka a prstenníka a neprináša nič zvlášť prevratné alebo zaujímavé. ()

neliCZka 

všechny recenze uživatele

No já vám nevím, pro člověka, co se trošku vyzná v biologii to nic nového pod sluncem nebylo...navíc to pojetí se mě příliš nedotklo, vcelku tam nerozšířili obzory ani úplným laikům..skoro bych řekla, že to nemělo hlavu ani patu.. ()

Reklama

Reklama