Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechápu to slaboučký hodnocení, asi se musim smiřít s tim, že jsem asi koukal na něco jinýho než ostatní, protože tohle prostě je dobrý, staví to na příběhu jako měl třeba Poseidon a podobný filmy, akorát tady je potřeba se dostat ze zatopených jeskyní, což je udělaný skvěle, je to sakra napínavý, postavy odpadávaj sice v předem určeným pořadí, ale to je fuk, navíc Richard Roxburgh je správně elitní dobrodruh, celý to šlape parádně a nezajímá mě, že si tu ostatní honí ego, aby ukázali, jak rozumí psaní kvalitních scénářů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné drama z produkce Jamese Camerona, odehrávající se v exotických jeskyních, plných vody? Zní to zajímavě ale výsledná podoba je vyloženě děsivá a společně s "Piraňa 2" dělají Cameronovi neskutečnou ostudu. Naštěstí mě uklidňuje fakt, že Jim s tímhle dílem asi nemá mnoho společného a je jen možné, že štábu půjčil potápěčské vybavení a režisér chtěl na jeho jméno v titulcích nalákat více diváků (ačkoliv kolik milovníků Avatara ví, že ho natočil nějaký Cameron). Ale dost o Jimovi a zpět k filmu jako samotnému. Je to film hrozný a to ve všech směrech. Herci jsou převážně neznámý nebo trochu známý z vedlejších rolí známých filmů ale hlavní je to, že jsou opravdu příšerní. Scénář ten se během natáčení asi utopil, protože nic nenasvědčuje tomu, že by bylo při natáčení něco podobného použito. A režie, k tý je škoda se vyjadřovat ale dokazuje to, že je režisér amatér největšího kalibru a není schopný natočit alespoň trochu zábavný nebo alespoň napínavý snímek, ačkoliv měl k tomu příběh i prostředky. Je to film, který mohl být dobrý ale nestalo se tak a výsledné hodnocení je tak "vysoké" jen díky několika pěkným obrázkům, které se ve filmu vyskytují. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu o hodně víc. Tohle je film určený jen horolezcům a průzkumníkům, protože na mě to neudělalo dojem. Chování uvězněných jeskyňářů mi občas připadalo směšné a hloupé. Smrt každých 10 minut mě taky moc nebere. Ioan Gruffudd se sem vůbec nehodil a ta jeho postava zde byla hodně trapná. Začátek naprosto nudný, pak jsem se trochu chytl, no prostě průšvih. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Já, jako jediný, jsem ten Cameronův záměr prokoukl, HA! Má zálibu v "ponorkovávání se"? Má, tak proč to nevyužít a nezkusit natočit něco s vodou. Navíc je nezbytně nutné natočit nějakou pitomost z hlubin na zem volající (tedy ne úplně až do nebe), aby byl další film brán zase jako výborně zpracovaný film, když ten předchozí byla bračka (hybrid mezi brakem a sračkou). ~~~ A tak nás Cameron zavedl k jedné velké díře v zemi, u níž všichni mají to neskutečné nutkáni riskovat (buhvíproč) životy, aby tu díru prozkoumali. Jen co do ní vlezou (a nečekaně zjistí, že to je prostě DÍRA), začne pršet (naprosto nepředvídatelný zvrat, který zvedne ze židle každého diváka, kterému do ní ale pustíte proud) a všichni tak začnou bojovat o život před utopením se kdesi v... díře (cítíte tu nervy drásající dramatičnost, kterou jste ještě jaktěživ nikde neviděli?). Samozřejmě se také dočkáte tuctově klišoidního závěru, hu-rá. ~~~ Riskovali zdraví a životy, tak dostali, co chtěli. A já, jakožto divák, jsem z toho měl, krom béčkového filmu, co? Záběry vody a jeskyní? No to toho víc uvidím a dozvím se i na ČT2. ~~~ Málem bych zapomněl, ono to vlastně bylo 3D, no tak to jó. Vlastně taky ne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pustené z nudy, reku podriemem, no po relatívne krátkej dobe veľmi rýchlo prebratý. Neviem posúdiť "reálnosť". "Som odborník na slovo vzatý" na kadečo (robím si piču), no tu nemám odvahu. A tak posudzujem podľa toho, či ma film bavil, alebo nebavil. A mňa teda veľmi bavil, akurát ma mrzí tá záverečná 20 minútovka, ktorá z pohľadu vývoju deja, doslova zbúrala všetko doposiaľ vydobyté. Toto vôbec nebolo zapotreby, som fakt nasratý, lebo toto mohol byť jaskynný survivar ako vyšitý. Malo to jednoznačne pozostávať v medziach súboja: ČLOVEK vs PRÍRODA (krutá). ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)
  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Příběh snímku je založen na skutečném zážitku spoluautora Andrewa Wighta, který během potápění spolu s dalšími čtrnácti potápěči uvízl na dva dny v jeskyni poté, co se zhroutil vchod. (oje)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama