Reklama

Reklama

Toki o Kakeru Shojo

  • Japonsko 時をかける少女 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka jí zkolabuje. Akari Jošijama jde tedy do své laboratoře, kde se stane neočekávaná věc. Nadýchá se, něčeho, co ji vrátí do minulosti. Tady potká Rjótu Mizoroka a když ho přesvědčí, že je z budoucnosti, vydá se společně s ním svoji matku hledat. (Zíza)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

V roce 1967 vyšel román Jasutaky Cucuiho nazvaný Toki o kakeru šódžo (Dívka, která skáče časem) a stalo se z něho jedno z nejtrvalejších děl japonské popkultury. Během následujících let prošla tato fantaskní variace na příběh o první lásce řadou adaptací. Mezi několika komiksy, televizními seriály a celovečerními snímky vyčnívají dvě díla: celovečerní film z roku 1983 režírovaný japonským experimentálním filmařem Nobuhikem Óbajašim a čtyři roky staré anime, které striktně řečeno není adaptace, nýbrž spin-off, tedy dílo využívající motivy a postavy původního vyprávění, které zasazuje do původního scénáře. Vedle nich je však také řada nepovedených variací, jejichž nové dno stanovuje právě "Time Traveller". Fakt, že se tvůrci v promo prohlášeních k snímku vůbec opovažují řadit po bok formálně progresivní Óbajašiho adaptace a stylově precizní náladové atmosféry anime spin-offu je skoro až urážkou těchto děl. Nový film namísto jakéhokoli osobitého ozvláštnění předlohy přináší pouze afekt a laciný sentiment. Vztah "Time Traveller" k předloze je totožný jako mezi filmem "Návrat do budoucnosti" (1985) a jeho porno parafrází "Backside to the Future" (1986). Hrdinka se také do minulosti přenese za naprosto absurdních a nikterak neřešených okolností, přičemž premisa cesty v čase zavdává pouze ke sledu prvoplánových úsměvných sekvencí, v nichž se ukazují charakteristické prvky 70. let minulého století; tentokrát konkrétně uvolněnost mravů, dobová móda a natáčení amatérských filmů. Narozdíl od "Backside to the Future" se v druhé polovině "Time Traveller" (dle zákonitostí japonských mainstreamových romancí pro mladé publikum) přehoupne rozverný tón do plačtivé romantiky, která je ovšem uměle poháněná nastavovanými zvraty a prohřešky vůči již tak nulové vnitřní logice díla. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase mám rád, ale co s tím provedli tady se mi vůbec nelíbilo. Tentokrát jsem doplatil na to, že si tady čtu komenty až poté, co se na film podívám. Mohl jsem být varován. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Roztahaná, unylá scifi romantika, ale tak nějak bez citu. Dalo by se tak nějak říct, že je to skoro jako druhý díl např. od filmu z roku 1983, nebo tak trošilinku, s trochou fantazie a předstírání, toho animovaného z roku 2006 - prostě co mi dalo z filmu nejvíce, nedá nikomu, kdo neviděl, co jsem zmiňovala, nic, a to situace, kdy ti dva setkali v nemocnici a on jí tam položil lavendr. Jenomže to byly tři minuty z filmu, které mě opravdu bavily. Zbytek? Absolutně nic. Tak jsem se na to těšila a takové zklamání to bylo! Vážně, raději si pusťte anime z roku 2006 a na tohle zapomeňte. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

I keď som si dopredu prečítal Zízin komentár (na ktoré, čo sa týka doramy, väčšinou dám), na film som sa tešil a tak som si ho aj napriek tomu pozrel... Prvých asi 20 minút to bola strašná nuda, potom sa vrátila v čase a... stále nuda... Koniec by sa aj ako tak dal, lenže tá hodina a 3/4 čo si doň musíte vytrpieť - za to to nestojí... ... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama