Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na papíře je tam všechno, co mám rád - coming-of-age, magický realismus i různé druhy komedie. Největší mínusy přičítám tomu, že mě neuchvátil hlavní love interest hlavní hrdinky (podobou i osobností), že film podle mě měl skončit o pár minut dříve než skončil (nemá smysl se tu kvůli spoilerům rozepisovat, jen napíšu, že můj konec by byl o dost smutnější) a zápletce v posledním aktu filmu, kdy se odhalí spousta věcí, mimo jiné i pár děr v příběhu (a nejen těch časocestovatelských). Jestli tento film ale něco umí lépe než konkurence, tak je to fyzická komedie. Což vzhledem k tomu, že se jedná o animaci, je skutečně kumšt. Nedávno jsem viděl videoesej popisující proč staré "kraťasy" Tom a Jerry fungují a ty nové ne. Dost jsem v tom viděl důvody, proč i v tomto filmu to funguje. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Toto anime v sobě nemá moc z toho, proč se na tyto filmy rád dívám. Příběh je celkem obyčejný, jen místy zbytečně komplikovaný. Technické zpracování je průměrné, řekl bych na úrovni standartního anime seriálu. Za celý film mě výtvarně zaujaly jen dvě pasáže a to porvní časový skok a pak pohyb, při zastaveném času. Tyto scény jsou krásné. Ale jinak toho film moc nenabídne a jelikož nenabízí nic tak vyjímečného, mohl být klidně natočen s živými herci a nic moc by se tím nezměnilo. Animovaná forma je totiž výhodou, která zde zůstala nevyužita. Nejsilnější složkou filmu je hudba. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nah, tak další anime, který není moc pro mě a nedokážu ho moc ocenit. Už ze začátku mě tam iritovaly ty divné střihy a skoky v čase (a tím nemyslím ty skutečně skoky v čase, ale ty v tom stylu Scéna 1: Den, nějaká postava něco pronese, Scéna 2: Noc, jiná postava pronese něco jiného a absolutně nesouvisejícího s předchozí scénou - a takových scén je tam nemalý počet), nezaujaly mě ani ty přehnaně energické šablonovité postavy (a promyšlené nejsou, fakt že ne) a dokud Makoto nezačala cestovat v čase, docela mě to i otravovalo. Pak už to začne být zajímavější, místy i vtipné a docela se mi líbila i ta pointa, ale ani tak mě to nepohltilo, nezískalo si mě to, má to na mě až moc těch typických anime prvků co moc nemusím a vadilo mi docela i to, že Makoto je poměrně blbá. Teď nemám na mysli to, že všechny možnosti cestovat v čase vyplýtvala na blbosti, ale hlavně to, že si toho odpočtu na ruce všimla až po tak dlouhé době a že až když jí zbyl poslední (přičemž poprvé si toho všimla u 90), tak až teprve pak jí došlo, k čemu to ve skutečnosti je... Takže celkově: Ujde to, ztracený čas to nebyl, ale znova to vidět nepotřebuju a opět jsem se přesvědčil, že tahle typická anime se spousty typickými anime prvky asi prostě nejsou pro mě. A vlastně ani ta animace mě nijak nezaujala. Slabé 3* ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Pro místy nádhernou hudbu, krásnou vizuální stránku, lehkost humoru a taky vykreslení postav dávám 7.5/10, zážitek mi bohužel pokazil banální příběh, kýčovité scény ke konci a hlavně občasný dojem, že šlo o film pro mládež, které pouští ČT1 v neděli v devět ráno :) Přesto nelituju, fajn zážitek. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K japonské tvorbě teprve začínám přičichávat a musím uznat, že mi docela voní. Scénář se mi moc líbil. Cestování v čase nemusí vždy dopadnou dobře, ale tady se to opravdu povedlo. Hezkým prvkem bylo hlavně odpočítávací tetování. Na celém filmu byla dle mého názoru nejkrásnější hudba. Pěkné 4*...O pár týdnů později...Film mám stále v sobě a často na něj myslím. Asi ve mě zanechal něco hlubšího. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • Příběh filmu je založen na novele "Toki o Kakeru Shōjo" od Yasutaky Tsutsuiho z roku 1967. (Shley)

Reklama

Reklama