Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po většinu snímku jsem byl zatížen faktem, že jsem viděl dřívější film vzešlý ze stejné předlohy. Nakonec mě anime verze přeci jen získala, ale zdaleka ne natolik. Co bych tomuhle vytkl (kromě obvyklých animeprvků typu, hlavní hrdince po každém skoku snad vždy něco spadne na hlavu) je nevěrohodnost a nelogičnost. Důvod cestovatele časem je naprosto zcestný, stejně jako důvody dalších postav, hlavně... no, je to zase ten cestovatel. Prostě, tenhle film to sice bere z jiného konce, má svoje silné momenty i silné stránky, ale dokonalost... to ne. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když zbytečně překomplikované. Poetické vyprávění o životě a přátelství zasazené do současného Japonska zaujme především kontrastem téměř lyricky snímaných obrazů (které podtrhuje jednoduchý, leč úžasný klavírní doprovod) a obyčejností postav, které zde nejsou starověcí hrdinové ani post-apokalyptičtí válečníci, ale ničím vyjímeční studenti z dnešní doby. K tomu zajímavá animace, dojemný příběh bez jakékoliv podoby citového vydírání a celková pohoda, která z filmu vyzařuje na míle daleko a většině diváků způsobí velice příjemný zážitek. I přes pár nedostatků tedy 85%. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Očekávání O DÍVCE, KTERÁ PROSKOČILA ČASEM byla rozporuplná, protože režijně je za ni zodpovědný člověk stojící za DIGIMONY, ale film vychází z japonské mangy autora PAPRIKY. Ve výsledku se jedná o originální film s nosnou zápletkou vyprávějící o síle přátelství, který zaujme organizací časoprostorových linií, ale zklame vizuálními klišé a špatně rozdistribuovanými informacemi ve vyprávění, kdy poslední čtvrthodina je tak nějak navíc a rytmicky nezvládnutá. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Holčina cestuje časem, aby řešila teenagerské problémy své a svých kamarádů. Napravení jednoho problému však znamená, že se něco pokazí jinde. První skoro hodina byla neskutečně pomalá a nudná, potom se události trochu rozjely, ale i tak jsem celou dobu po očku sledoval čas do konce, abych měl film konečně za sebou. Pozitivní slova nemám ani pro animaci, která byla místy velmi jednoduchá a ničím zajímavá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)
  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)

Reklama

Reklama