Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

andiek05 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě působilo průměrněji, bylo to pěkné, ale zase nic převratného. Postupně se můj názor začal zlepšovat, protože rozuzlení bylo opravdu zajímavé a nečekané. Konec byl pěkný, ale doufala jsem, že se tam objeví scéna, že slib, který byl vysloven, byl i naplněn, ale to se bohužel nestalo, což se mi zdá jako škoda, protože to by byl krásný závěr. A proč tedy průměrné hodnocení? Ano, líbilo se mi to, ale když jsem si pak zpětně ujasňovala některé věci, zjistila jsem, že mi tam občas něco nesedí. Možná se pletu, ale na mě to působilo, jako když se děj vyvíjí určitým směrem a pak se vymyslí úplně něco božího, aby to dostalo šťávu. Zmíní se tohle, zmíní se tohle, aby bylo jasné, že to pokračuje, jenže ... to prostě 100 % nesedí. :-D :-D ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když se ve filmu má cestovat časem, očekávám velkou story (řekněme o záchraně světa nebo aspoň Sáry Connorové). Ale tady si hlavní hrdinka, která vlastně není ničím výjimečná, jen díky cestování časem užívá několik hodin karaoke a jezení pudinku. Sorry, ale i šestnáctiletá devčata by si ve filmu určitě dovedla vymyslet lepší způsoby, jak využít cestování v čase. Vidím tu promarněný potenciál, tohle je vlastně taková nedomrlá love story teenagerů, která místy nudí. Ale animace prostředí je opravdu krásná. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Příjemná, možná chvílemi trochu překombinovaná, romantika, které by slušel doslovnější závěr, ať už by byl smutný či radostný. Na konci jsem měl pocit jako by mě Dívka, která proskočila časem nechala napůl cesty a přitom mě ještě minulo jakési důležité poselství. Čím ale toto anime vyniká je svoji hluboce nostalgickou atmosférou. Navozují ji záběry na oblohu po které vítr honí mraky, líné městečko, kde lidé, jako by byli jen vedrem omámené kulisy, západy slunce, samota baseballového hřiště, hudba která masíruje emoční skříňku a především příběh a hlavní postavy, které od začátku stojí na křižovatce odloučení a rozchodu. Pocit, že se něco krásného končí a člověk to nemůže ovlivnit není většinou příjemný a tento film jej místy dokáže docela slušně navodit. Přál bych si jen, aby měl vyzrálejší a ucelenější podobu. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Očekávání O DÍVCE, KTERÁ PROSKOČILA ČASEM byla rozporuplná, protože režijně je za ni zodpovědný člověk stojící za DIGIMONY, ale film vychází z japonské mangy autora PAPRIKY. Ve výsledku se jedná o originální film s nosnou zápletkou vyprávějící o síle přátelství, který zaujme organizací časoprostorových linií, ale zklame vizuálními klišé a špatně rozdistribuovanými informacemi ve vyprávění, kdy poslední čtvrthodina je tak nějak navíc a rytmicky nezvládnutá. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Osobitá a ryze originální adaptace klasického románu pro dívky od Jasutaky Cucuiho se namísto převyprávění předlohy vydala cestou volného pokračování, které ovšem dokonale aktualizuje prvky původního díla pro dospívající dívky z nového tisíciletí. Ostatně sám Cucui ji v jednom rozhovoru nazval vyloženou druhou generací své knihy. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)

Reklama

Reklama