Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to takový ten japonský mišmaš, kterým chtěla autorka nejspíše sdělit příliš mnoho a tak se nesoustředila ani na jedno pořádně. Zábava střídá romantická klišé, které následně střídá jímavá scéna k hlubokému zamyšlení nad člověkem samým, osudu, přátelství a lásce. Vše je zaobaleno do pěkného, avšak místy docela odfláknutého klasického anime stylu, na který jsme zvyklí třeba ze Zámku v oblacích, nebo Cesty do fantasie. Rozhodně stojí vidět a pro fanoušky anime obzvláště, ale jednou to myslím docela stačí a jsou zde i lepší kusy. 70% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Taký japonský Butterfly effect, bez zbytočného moralizovania nad nutnosťou prítomnosti aj horších momentov v našom živote (keď si spätne po sebe čítam túto vetu, začína mi byť zle). A vlastne absolútne bezkonkurečne úplne najlepšie a najreálnejšie (teda pardon, najvernejšie realite) vykreslenie stredoškolákov a ich spôsobu života v anime vôbec - aspoň čo sa mojich skúseností týka. Akurátne z pre mňa neznámej predlohy (nemôžem teda porovnať, nakoľko sa odklonil, ako to spomína napr. JFL, zato hranej verzii určite venujem pozornosť) vychádzajúcou ideou, dĺžkou, poňatím, atmosférou, hudobným vkusom, postavami i technickým zázemím (na rok 2006 výborná kresba, ktorá mi dala spomenúť na Šinkaia - a viacero jeho diel po tejto stránke jasne predčí). Hosoda mi zrejme má čo povedať a Cucuiovi hrdinovia všedných dní rovnako. Hodnotím a komentár píšem až po druhom zhliadnutí; toto som si jednoducho musel okamžite zopakovať. 95% Pozn.: Vzhľadom na autora predlohy ešte raz prehodnotiť Konovu Papriku, ktorá pracuje s originálnym motívom nemenej obratne. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice ještě dávám 4 hvězdy (s odřenýma ušima), ale musím uznat, že pro mě tenhle film byl menším zklamáním. Vzhledem k hodnocení a vůbec oblíbenosti tohoto animovaného filmu jsem zkrátka čekala víc. Sice byly hezky vykreslené charaktery a jejich vztah, ale příběh mi přišel nedotažený, což se u mě podepsalo na celkovém dojmu. Dát si s tím o něco větší práci, šel by ten příběh vystavět mnohem lépe a možná by i to cestování v čase dávalo větší smysl. Především mi vadilo zakončení filmu. Konec by působil o dost líp, kdyby se víc odhalil ten důvod, proč vůbec daná postava (nebudu spoilovat kdo) cestoval z budoucnosti zpět a proč se tam musí zase vrátit. Reakce Makoto navíc byla trochu hloupá a taktéž nedávala příliš smysl. Neříkám tím, že všechno musí být nutně dovysvětlené a dávat smysl, ať klidně něco zůstane skryté a nechá diváka v nevědomosti, ale tady mi to přišlo jako čirá nedopracovanost příběhu. V rámci stavby příběhu by rozhodně mělo větší dopad na diváka, kdyby "obraz", který postava zmiňuje, byl ukázán až na konci (ne uprostřed filmu) a pochopili bychom důvod, proč onen "obraz" byl pro něj tak důležitý. Myslím, že by to dalo celému příběhu větší hloubku. Námět tedy dobrý (ostatně, po tomto filmu se v rámci jap. filmové tvorby s námětem "cestování časem" roztrhl pytel), postavy byly taky fajn, příjemná animace, ale něco hodně zásadního mi tam zkrátka chybělo. ~(3,5)~ ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit snížit hodnocení o jednu hvězdičku, a to hlavně kvůli tomu, že tento snímek si dělá nároky na jistou vážnost, kterou však nemůže dodržet, protože se dostává do jen stěží rozřešitelných časových paradoxů. Odhlédnu-li však od této skutečnosti, Toki wo kakeru shojo je perfektně zvládnutý film, který navíc vyniká nádhernou animací... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Příběh filmu je založen na novele "Toki o Kakeru Shōjo" od Yasutaky Tsutsuiho z roku 1967. (Shley)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno