Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Film, který se dá bez ostychu zařadit do kategorie oddychovka se srdceryvným happy endem, který nenechá jedno oko suché :-D... Obdivuji jakou lehkostí dokážou takové hollywoodské legendy jako jsou Hanks a Roberts udělat ze stárnoucího Larryho Crowna charizmatického muže se sexappealem a z obyčené znuděné učitelky se špatným manželským vztahem skutečně spontánní osobu...Takže změna je život a proto 3xvzdávám hold(formou hvězdiček).. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Obyčejný film, kterému nepomůže ani fakt, že hlavní dvojici hraje Tom Hanks a Julia Roberts. K tomu, aby to byla zábava dokonce nepomůže ani větší zviditelňování na Netflixu potom, co Rami Malek (zde jedna z vedlejších postav) vyhrál Oscara za Bohemian Rhapsody. Bohužel nic zapamatovatelného se tady neodehrává. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by se z filmu kompletně vystřihl jakýkoliv náznak romantiky mezi Hanksem a Robertsovou, byl by to příjemný, hořko-sladký pohled na muže po padesátce, který přišel o svou božskou práci v supermarketu z důvodu, že nemá vysokou školu, což se v období finanční krize moc nehodí. Bohužel tu však ona romantika je, naštěstí však méně, než by se mohlo zdát. Hanks je natolik velký sypmaťák, aby film udržel ve snesitelných mezích a jen díky němu je celkem příjemnou podívanou. Roberstovou už bych ale na plátno nepouštěl, protože je čím dál tím více otravnější a málem to Hanksovi celý zkazila. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)

Reklama

Reklama