Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím Toma Hankse na plátně, čekám film na úrovni. Larry Crowne toho nenabídne moc nebo spíš nic než moc. Je to škoda, ale na takové téma a s tak slabým dějem se z toho vyždímat moc nedá. Jelikož jsem čekal komedii a ani jednou jsem se nezasmál, tak se někde musela stát chyba. U mě rozhodně ne a doufám, že příští podívaná s Tomem bude daleko lepší, protože tohle se moc nepovedlo. Tom se jako režisér moc nepředvedl, originalita chybí a hodně.. 4/10 = 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Julia Roberts sú " trocha staršie pomaranče, napriek tomu šťavnaté a džús, ktorý z nich mi tento krát naliali do pohára mi celkom chutil". Príbeh Larryho Crowna, ktorý stroskotal v práci kvôli neabsolvovaní vysokoškolského vzdelania, ho zábavne prinútil opäť zasadnúť do školských lavíc, kde samozrejme preletí iskra lásky k jeho učiteľke Merce Tainotovej, takže divák sa stáva svedkom, že láska kvitne v každom veku. Romantický náboj bol doplnený vkusnými a vtipnými poznámkami (manželka je myšlienková polícia, alebo "kompliment" J.Roberts, že je ako žehliaca doska, či Japonský profesor smejúci sa ako Fantomas). Nebol to tip "crazy" komédie kde sa smejete až do popukania, ale tip, ktorý sa niesol decentným a šarmantným spôsobom prevedenia, adekvátnym k veku hlavných predstaviteľov. Páčil sa mi aj výber gitarových piesní, ktorý mi zalahodil a zároveň ma prekvapil.70% ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Přál bych tomuhle filmu, aby se stal během času klasikou. Má na to potenciál. Hanks to natočil ve stylu hollywodských komedií z 30. let, s docela dobrou nadsázkou a hlavně vtipně a mám takovej pocit, že v tom zůstal nepochopenej. Kdyby něco takovýho natočil třeba Bogdanovich, tak by to bylo asi jasný, ale od Hankse se nejspíš čekalo něco jinýho, nevím. A taky bysme měli bejt rádi za Julii Roberts. Možná to zrovna není nejlepší herečka, ale je to taková ta opravdová hvězda typu Jean Arthur, Marylin Monroe, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, kdy jen její přítomnost na plátně dokáže utáhnout skoro jakejkoliv film. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších amerických romantických komedií, co jsem za poslední dobu viděla. Upřímný, reálný děj. Julia Roberts, která naprosto dokonale (asi nejlíp ze všech filmů) ztvárnila svoji roli učitelky-alkoholičky. Tom Hanks mě v tomhle filmu moc nezaujal a za něj také 1* dolů. JInak ale opravdu dokonalé herecké složení. Jako v jednom z mála filmů (opravdu z minima) jsem ráda, že na konci už nebylo žádné drama jako hádka ap. ale pohodové zakončení. Zasmála jsem se dost, některé fórky byly až moc pravdivé, takže nebudu žrát a plácnu tam ty 4* silné :)) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)

Reklama

Reklama