Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ťažko uveriteľné, že Tom Hanks sa podujal na takomto úplne nevýraznom filme. Nielen že sa predstavil v hlavnej úlohe, ale dokonca si to celé aj zrežíroval a je spoluautorom scenáru. Podľa mňa veľmi slabé, ničím výnimočné a v podstate dosť veľké klišé. Niečo čo by som čakal skôr niekde v Hanksovej staršej tvorbe, ale určite nie po všetkých tých veľkých roliach a úspechoch! Neviem ako vám, ale na mňa pôsobil celý film strašne naivne - to vysokoškolské prostredie bolo ako vystrihnuté z nejakej reklamy na priateľstvo. Naivná predstava, že by sa na VŠ zapísal 40-ročný muž a všetci by sa s ním takto kamarátili a považovali ho za seberovného. Ale malo to aj zopár svetlých momentov a niekoľko vydarených scén, ale na viac ako 2* to určite nie je. A že drama? No to isto, skôr romantická rozprávočka pre naivné deti... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Plytký, klišoidný a nudný scenár, až sa mi nechce veriť, že sa na ňom podieľal Tom Hanks. Asi by sa mal venovať iba herectvu, to mu ide na jednotku. Film zaspal dobu minimálne 20 rokov, taká príbehová úbohosť na základe starej scenáristickej mustry už dnes nikoho neosloví. Navyše mi Hanks vo filme pripadal ako umelý android, naprogramovaný na vrchol slušnosti, konzervatívnej strnulosti a dobroty. Celý jeho zjav bol podčiarknutý neprirodzenou vizážou, miestami som mal chuť poťahať ho za líce a presvedčiť sa, či to ozaj nie je guma a len Hanksov dvojník, pričom ten pravý si v skutočnosti pri nakrúcaní spokojne sedel niekde v štábe a popíjal kávičku. 40/100 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)

Reklama

Reklama