Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Sladká sentimentální břečka, za kterou by se Hanks měl stydět. Postava té mladé odvázané a kůl černošky je takový kýčopřešlap, že by vyčníval i z "buďsámsebou" osazenstva Muzikálu ze střední....Ale cílovka je ženská nad padesát, to zatím nejsem, tak dám aspoň dvě z nostalgie na dobu, kdy Hanks a Robertsová patřili mezi největší taháky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

A víte co? Pro mě to byla velice příjemná (a ano, typická americká) romantická komedie.Příběh je opravdu naprosto prostý, nechce trápit naše hlavičky, ale zahřát srdce. A i přesto (a možná i právě proto), že se jedná o velice jednoduchý film, skrývá mnoho zajímavých a příjemných momentů. Gang "Skútrů", Tailin garážový šatník, opilecká líbačka,...těch momentů je opravdu hodně a já jsem si díky tomu celý film užívala. A to i přesto, že se v hlavních rolích objevily dva mnou nepříliš oblíbení herci..No a tak se nakonec stalo, že mi Tom Hanks nepřipadá tak otravný a že Julia Roberts není jen ta známá Pretty Women, ale i vcelku zajímavá herečka (Uvidíme Jul, jak se předvedeš v AOC). Krásná podívaná. PS: A v menší roli studentky mě velice, velice potěšila Grace Gummer. Ano, už navždy si budu pamatovat ten její roztomilý úsměv a přednášku na téma "Lakros" :D Tenhle talent musela zdědit po mamince. Díkybohu... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický snímek, který ničím nepřekvapí, ale dokáže odreagovat, alespoň mě. Je pravda, že místy jsem se trochu nudila, ale zase na druhou stranu jsem se docela pobavila a to nejen jednou. Přišlo mi trošku divný, že se Tom Hanks tak rychle dokázal začlenit mezi o nejmíň 20 let mladší studenty, ale budiž, je to jen film. 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Tom Hanks na filmu pracoval nejen jako herec, ale také jako scenárista, producent a režisér. (rafix)

Reklama

Reklama