Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý dosti politicky angažovaný film, který v pomalém tempu vyprávění zkoumá míru svobody v Americe po 11. září. Komorní příběh amerického intelektuála, který po smrti manželky ztratil v zautomatizovaném běhu života jeho smysl a který se po náhodném setkání s migranty z Blízkého východu dostane k vysvobozujícímu stavu, kdy v cizím člověku objeví Člověka a svůj svět otevře jeho světu, což ovšem už tak zdaleka neudělá struktura systému okolo... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Richard Jenkins, který se většinou objevuje jen jako vedlejší postava si vystřihl úžasnou hlavní roli ve filmu o muži, který zjistí, že má ve svém bytě nezvané hosty (kteří jsou nezvaní nejen v jeho bytě ale i celé zemi) a místo aby je vyhodil začne s nimi žít a ... bubnovat. Zajímavý námět, výborný Jenkins a velice dobře hrající vedlejší postavy ale pomalé vyprávění bez vyloženě skvělých scén a přílišná komornost, mě nutí dát jen lehce nadprůměrné hodnocení, ačkoliv je film ve své podstatě bez chyby. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film mě na jednu stranu oslovil (+ dojal), na druhou naštval. Oslovil citlivým a lidským příběhem, který ovlivnila všudypřítomná antiteroristická a antimuslimská hysterie. Naštval tím, že jsem starému profesorovi, žijícímu spoustu let stranou od lidí a bez přátel, jen těžko uvěřila, že se během pár dnů sbratřil s celou imigrantskou komunitou. Proto jen průměr. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně silný snímek o starém mrzoutovi, kterému hra na buben otevře oči a pomůže změnit náhled na lidi a život. Herecké obsazení v tomto dramatu je vynikající, všichni herci hrají velmi autenticky, což dodává na poutavosti příběhu, který je obohacen o příjemnou hudbu Jana A.P. Kaczmarka. Některé scény dokáží být docela emotivní a za pochvalu stojí také nikterak laciný závěr. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Milej a velmi silnej snímek, kterej do vás napumpuje spoustu energie, aby ji z vás na konci nekompromisně vyrval. A nezapomeňte, Amerika je svobodná země neomezených možností. Znáte to, ne? Americkej sen a tak. Pokud jde o příběh, tak to už je horší. Jednoduchej, předvídatelnej, obyčejnej. Příjemně komorní s neméně příjemnými hereckými výkony, ale po kvalitním artovém filmu je potřeba poohlídnout se někde jinde. Za shlednutí IMHO stojí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama