Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Můj první dojem je nadprůměrně dobrý. Vzhledem k produktům Hollywoodu, které se k nám dostávají a jen tak zapadnou, protože nejsou nic víc než průměr, se mi Larry Crowne líbil. Tom Hanks mi v této roli lehce připomínal Forresta Gumpa. Larry Crowne není žádný nemastný neslaný produkt. Vztah Larryho a Marcy nezačíná zběsilým sexem, ale pouze polibkem. Manželské hádka byla úžasně šílená. A nesmím zapomenou na pana M. Tom Hanks zahrál i zrežíroval solidní jednohubku o hodině a půl. Do filmu byla také vybrána velmi příjemná hudba, která neruší, pouze dokresluje. Především ale... Larry Crowne není prvoplánová komedie. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by se z filmu kompletně vystřihl jakýkoliv náznak romantiky mezi Hanksem a Robertsovou, byl by to příjemný, hořko-sladký pohled na muže po padesátce, který přišel o svou božskou práci v supermarketu z důvodu, že nemá vysokou školu, což se v období finanční krize moc nehodí. Bohužel tu však ona romantika je, naštěstí však méně, než by se mohlo zdát. Hanks je natolik velký sypmaťák, aby film udržel ve snesitelných mezích a jen díky němu je celkem příjemnou podívanou. Roberstovou už bych ale na plátno nepouštěl, protože je čím dál tím více otravnější a málem to Hanksovi celý zkazila. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)

Reklama

Reklama