Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Julia Roberts sú " trocha staršie pomaranče, napriek tomu šťavnaté a džús, ktorý z nich mi tento krát naliali do pohára mi celkom chutil". Príbeh Larryho Crowna, ktorý stroskotal v práci kvôli neabsolvovaní vysokoškolského vzdelania, ho zábavne prinútil opäť zasadnúť do školských lavíc, kde samozrejme preletí iskra lásky k jeho učiteľke Merce Tainotovej, takže divák sa stáva svedkom, že láska kvitne v každom veku. Romantický náboj bol doplnený vkusnými a vtipnými poznámkami (manželka je myšlienková polícia, alebo "kompliment" J.Roberts, že je ako žehliaca doska, či Japonský profesor smejúci sa ako Fantomas). Nebol to tip "crazy" komédie kde sa smejete až do popukania, ale tip, ktorý sa niesol decentným a šarmantným spôsobom prevedenia, adekvátnym k veku hlavných predstaviteľov. Páčil sa mi aj výber gitarových piesní, ktorý mi zalahodil a zároveň ma prekvapil.70% ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchoučký a nenáročný filmek, že to i člověka, který má tuto odnož rád, zamrzí. Tom Hanks evidentně neměl s tímhle snímkem prakticky žádné ambice, a dle toho je i výsledek. Hodnocení kolem 60% sice vypadá bledě, ale na tenhle film zkrátka sedí a urážka to není. Kdo ho vynechá, o nic nepřijde; kdo ho zkoukne, nic nezíská, ale taky nic neztratí. Vidíme pár milých situací, pohodový a mnohokrát viděný příběh se sympatickým hrdinou. Kdo naopak většinu filmu sympaticky nepůsobí, je to Julia Roberts. Chápu, že to má víceméně symbolizovat stav, v jakém se po tu doby její postava nacházela, ale zkrátka mi lezla na nervy. Na konci už to šlo, ale ani tak žádný zázrak ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Takové filmy už se dneska netočí. Tom Hanks sází na svou oblibu a přitažlivost Julie Roberts, která má i ve čtyřiačtyřiceti pořád pěkné nohy. Zatímco první je od začátku do konce za milého ňoumu, druhá předvádí nečekaně zábavnou sérii nejrůznějších šklebů a znechucených výrazů. Hanks režisér, scénárista a producent se s krizí vyrovnává pohádkovým způsobem. Doba je zlá, ale pořád se na ni dá aplikovat starý dobrý Hollywoodský vzorec. Zlomyslní jsou potrestáni, snaha se cení, dobrý soused má starost a kdo se místo práce dívá na porno, dostane za vyučenou. George Takei z původního Star Treku v roli svérázného profesora ekonomie je skvělým zpestřením. Je to zábava. Ze začátku dokonce hodně osvěžující - dějově i tím, jak je natočená. Škoda, že posledních patnáct dvacet minut už jsme dávno viděli jinde. 7/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dejte do filmu Juliu Roberts a z 90% máte u mě jistotu, že to bude sračka. Dejte tam Toma Hankse a z 90% je jasný, že to bude hodně americkej film (nebo spíš hollywoodskej). A tak z toho nemohlo vzniknout nic kvalitního. Obzvlášť ta hnusná pizda tady hrála extrémně nepříjemnou a anti-sympatickou roli, takže snad ani není fyzikálně nebo spíš esteticky možné, aby to bylo dobrý. Příběh potěší jedině snad tím, že... no vlastně nepotěší skoro vůbec... jo kromě těch roztomilejch skútrů... Párkrát se člověk zasmál, ale nemyslim to doslova - bylo to spiš takový heh než hýk. Lepší se k tomu už nevracet... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Když byl scénář napsaný, jeden z prvních telefonátů, které Tom Hanks kvůli obsazení filmu uskutečnil, adresoval oscarové kolegyni Julii Roberts. Scenárista a režisér se s herečkou přátelí celá léta, ale podle Julie Roberts se jejich kamarádství upevnilo až při natáčení posledního filmu Soukromá válka pana Wilsona (2007). Julia Roberts byla právě v Římě na natáčení snímku Jíst, meditovat, milovat (2010), když nabídku na další spolupráci s Tomem Hanksem dostala. (Taninaca)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)
  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama