Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si splet programy a na film jsem se podíval v podstatě omylem. Scéna hned na začátku, když dostal Tom Hanks padáka, mi přišla docela vtipná, tak jsem se rozhodnul, že to nevypnu a budu se dívat dál. Bohužel, tohle bylo asi nejvtipnější na celym filmu. Zbytek mě nebavil. Zároveň to aspoň neni žádnej přeslazenej kýč. Jinak Toma Hankse zrovna moc rád nemam a tady mi navíc připadal, že má snad xicht nahozenej omítkou. Naopak Julia Roberts docela mile překvapila. Ale to je asi tim, že od ní automaticky čekám to nejhorší. Holt končeně na "starý" kolena začala taky dostávat nějaký zajímavější role, než pořád dokola různý naivní slepice v romantickejch filmech s Richardem Gerem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,608,245Tržby Celosvetovo $75,045,000Tržby za predaj DVD v USA $6,318,350 //počet predaných kusov 402,310║ Julia Roberts tu nie je najhoršia ale príbeh nemá ten patričný náboj aby to strhlo aj keď niektoré momentky boli dobre vymyslené. /40%/ ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Nepodarilo sa..Jedna veľká zbytočná hlúposť.Kto čakal romantické,počiatočné iskrenie,blesky v očiach a výboj (tak ako to už v láske chodí) medzi dvoma zaľúbencami,...nedočkal sa. A nezachránilo to ani hviezdne obsadenie Roberts a Hanks na čele.Postavenie učiteľa a žiaka by bolo v tomto prípade zaujímavejšie,ak by žiak bol v pozícii mladučkého zajačika so skúsenou učiteľkou.Dodalo by to snímke dávku kontroverznosti.No nič,budem musieť sa pozrieť po niečom inom.Sklamanie 20 - 30 % ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

A víte co? Pro mě to byla velice příjemná (a ano, typická americká) romantická komedie.Příběh je opravdu naprosto prostý, nechce trápit naše hlavičky, ale zahřát srdce. A i přesto (a možná i právě proto), že se jedná o velice jednoduchý film, skrývá mnoho zajímavých a příjemných momentů. Gang "Skútrů", Tailin garážový šatník, opilecká líbačka,...těch momentů je opravdu hodně a já jsem si díky tomu celý film užívala. A to i přesto, že se v hlavních rolích objevily dva mnou nepříliš oblíbení herci..No a tak se nakonec stalo, že mi Tom Hanks nepřipadá tak otravný a že Julia Roberts není jen ta známá Pretty Women, ale i vcelku zajímavá herečka (Uvidíme Jul, jak se předvedeš v AOC). Krásná podívaná. PS: A v menší roli studentky mě velice, velice potěšila Grace Gummer. Ano, už navždy si budu pamatovat ten její roztomilý úsměv a přednášku na téma "Lakros" :D Tenhle talent musela zdědit po mamince. Díkybohu... ()

castor 

všechny recenze uživatele

První zhruba třicetiminutovka plná juchání a pitvoření mě solidně vysávala, pak se ovšem tahle romantická rádobykomedie klasického střihu převalila do poměrně snesitelné podoby, takže jsem tvůrce v čele s mile sympatickým ňoumou Tomem Hanksem přestal proklínat. Bezelstné přerostlé dítě Hanks využívá profláklý vzorec, který je sympaticky tlumený a ve finále tolik neurazí. A široký úsměv a sexy nohy Julie Roberts snad nikdy neomrzí. Představuje tu učitelku hodin rétoriky, ve které náš hlavní hrdina hledá ztracenou sebedůvěru. Důvod je nasnadě. Opakovaně vyhrával titul zaměstnance měsíce, ale stejně mu to bylo houby platné. Kvůli službě v armádě nechodil na vysokou, pro hlavouny nahoře se v době krize stává postradatelným. A tak to začne – vysokoškolské prostředí, skútrový gang, nová práce v kuchyni, lehce otrávená učitelka. Hanks, který na křesle režiséra není nováčkem (podílel se na veleúspěšné minisérii Bratrstvo neohrožených, stojí i za retrokomedií To je náš hit!), totálně sází na oblibu svou i své herecké kolegyně. Ta předvádí milou sérii komických výrazů, její frustrovaná (mírná) alkoholička znovu spolehlivě dokazuje, že to v sobě pořád má (dramatické vrčení si vzápětí užila ve výborném dramatu Blízko od sebe). Chemie mezi nimi baví, stejně jako ďábelský učitel ekonomie. Jen ta náklonost je zbytečně moc uspěchaná. Hanksovi to ale odpustím – nejen za všechny ty jeho předchozí výborné role. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)
  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)

Reklama

Reklama