Reklama

Reklama

Objevování pravdy - Série 1 (2005) (série)


Kdo postavil egyptské pyramidy? (S01E01)

(epizoda)
  • Česko Tajemství pyramid (více)

Obsahy(1)

Pátrání po jednom z nejstarších tajemství archeologie. První díl dokumentárního cyklu "Objevování pravdy" o pátrání po záhadách starověku vede do Egypta, za jedním z kontroverzních tajemství archeologie: kdo zbudoval tyto neuvěřitelné stavby? Byli to opravdu staří Egypťané, nebo by to mohlo být dědictví nějaké ztracené civilizace? Třeba atlantské, jak se někteří domnívají. Archeologové však chtějí důkazy, ne jen teorie a staré tajemné mýty. Vypravme se tedy za hledáním pravdy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle ty konspiračky mě fascinují odjakživa a rád čtu knížky od různých známých záhadologů, ať to tedy bylo jak to bylo, každopádně je to stále aktuální téma (chce to i nadále hodné seriozního výzkumu) a pochopitelně egyptská vláda by nerada o toto jejich veliké kulturní dědictví, a jedinou zachovalou památku ze středověkých "Sedmi divů světa" někdy přišla. Četl jsem o tý korozy na Sfinze mnohokrát a nevím proč by to nemohla být pravda, pak se ale nabízí obligátní otázka.. Kdo, kdy a proč? A bylo by vůbec možné vystavět něco podobného za daných podmínek na zemi v době před 11 tisíci lety? Úplně stejný problém jako u starých mezoamerických kultur Teotihuacán, Tiahuanaco, kdy místní kultury si většinou tyto stavbařksky naprosto dokonalé stavby už jen přivlastnili, ať už to byli Aztécové, Mayové nebo Inkové... ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Pitomost, která si hraje na seriózně pojatý dokument aneb propaganda nesmrtelného Zahi Hawasse a spol., jejichž názory jsou samozřejmě ty jediné správné. ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Dokument, kterej nenabízí nic víc, než pár zajímavejch záběrů z vnitřku pyramidy. Týpek oblečenej jako Indiana Jones se vydává do Egypta, aby "pátral" po vzniku Chufuovy pyramidy. Aby se neřeklo, že je pořad zaujatej, tak se vybere člověk zastávající teorii o spoluúčasti Atlantiďanů na stavbě a potom jakejsi správce památek, kterej (jak to vypadá) zasvětil celej život víře v genialitu starejch Egypťanů a veškerý pochybnosti odmítá rázným NE. Hlavní průvodce pořadem si před natáčenim přečetl o pyramidách nejspíš jenom nějakou příručku pro turisty a díky tomu se staví do pozice ňoumy, kterej na všechno jen přitrouble přikyvuje. Zastánce teorie Atlantidy dostane za celou dobu prostor pouze pro pár vět, který ješte navíc působý dost vytrženě z kontextu. Opálenej strejda správce (kterej dostal prostor znatelně větší) se zase celou dobu tváří, jako kdyby všichni lidi, kteří si myslí něco jinýho než on, měli IQ velblouda. No prostě dokument naprosto o ničem, kterej na mě působí tak, že si v TV řekli, že už dlouho nenatočili nic o pyramidách, tak poslali ňákýho troubu, kterej byl zrovna po ruce, aby něco sesmolil v rámci možností... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama