Reklama

Reklama

Stephen Meyers (Ryan Gosling) je mladý idealista, který je skvělý v komunikaci s lidmi, je druhým mužem ve vedení prezidentské kampaně guvernéra Mika Morrise. Kromě toho opravdu věří tomu, co dělá.. Uprostřed primárek v Ohiu požádá vedoucí kampaně Morrisova protivníka Meyerse o schůzku a nabídne mu práci. Má pomoct v kampani pro třetího muže, senátora ze severní Karolíny. Do hry vstupuje i mladá praktikantka. Stephen je asi příliš důvěřivý a zákulisní intriky jsou mu cizí. Stane se obětí kariéry, anebo zvítězí ctnost? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (694)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

George Clooney opět ukázal že umí a to jak před tak za kamerou. Nemám jediný problém si jej představit jako prezidentského kandidáta. Ten chlap to prostě s lidma umí. Tady navíc k sobě získal objev roku 2011 Ryana Goslinga. Je s podivem jak si tento ještě donedávna ne moc výrazný herec dokázal ukrást v posledním roce všechny filmy v nichž se objevil jen pro sebe. Den zrady se rozhodně moc líbil. Zákulisní praktiky, špinavé dohody a v neposlední řadě pomstychtivost dokáží solidně zamíchat kartama. Více filmů s takto zajímavým scénářem. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

v prvej polovici sa cudujete, ze kde su tie vsetky reci o tom, aka je politika tvrda a je len pre bezchrbtakov, ale v druhej polovici dostanete presne to, co od politiky cakate. Z dvoch miluckych chutnuckych ludi sa razom stanu bezcharakterne bestie, ktore si idu presne, to znamena cez mrtvoly, za svojim cielom. A ano, o tom je politika. Dlho mi tu chybal dobry politicky filmik, uz od cias skveleho serialu West Wing. Som rada, ze som sa dockala. Ustredne trio, plus Rachel boli vyborni, dialogy absolutne skvele a hudba takisto nezaostava. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

George Clooney ve svých režisérských počinech už nejednou dokázal, že mu rafinovanost není cizí a politická sonda se tak pro něj zdála doslova lahůdkovým soustem. Já ale zůstávám zklamaný a nutno přiznat, že dost zaražený z toho, že tentokrát se žádná rafinovanost nedostavila. To, že se bude rýpat do nejvýše postavených státníků, jsem čekal, ale že se ve druhé polovině půjde skrz průhledné zvraty ke ztrátám iluzí a zlomeným srdcím, je krok až příliš na jistotu. Nechat diváka nahlédnout do těch nejrychlejších slovních kulometů a pak polevit směrem k moralitě je zkrátka menší zrada. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Američané o své zemi a své politice. Chtít změnit svět je jedna věc, dostat k tomu možnost a přitom se držet svých pevných morálních zásad, věc úplně jiná. Pro ne-amerického diváka je tu chlad primárek a "trochu jiného světa", ale z jinak jde o precizní pevnou režii a velmi celistvý film. O hereckých hvězdách včerejška i zítřka ani nebudu mluvit a raději si znovu projdu pár scén, které dokazují, že rychlý střih a dynamická kamera nejsou v dnešní době povinností. Zajímavější souboj morálka/svědomí versus vítězství/touha tu dlouho nebylo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $40,962,534Tržby Celosvetovo $67,350,526Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,082,127 //počet predaných kusov 115,738Tržby za predaj DVD v USA $3,060,782 //počet predaných kusov 180,152║ George Clooney na režisérskom poste rozohral dobrú hru ale akoby sa ľakol ju ešte niekam viac povýšiť. Ryan Gosling za rok 2011 v 3vyšperkovaných úlohách(Ides of March + Drive + Crazy, Stupid, Love) sa ukázal ako neskutočný ťahúň a zatienil veľmi slušný menoslov, jedine čo ľutujem že túto postavu nakoniec Clooney nepustil z reťazí aby to mohla všetko rozmetať a nechal ju doznieť len v klasickej idylickej rovine. V konečnom výsledku sa to uskromnilo len na komornú drámu, kde prekvapí aj skromnejší a normálnejší rozpočet . /60%/ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Keď sa po pohrebe rozpráva Stephen (Ryan Gosling) s Paulom (Philip Seymour Hoffman), Paul spomenie, že si našiel miesto vo Farragut North. Farragut North je tiež názov divadelnej hry Beaua Willimona, odvodený od názvu zastávky Washingtonského metra. Táto hra bola inšpirovaná kampaňou Howarda Deana z demokratických primárok v roku 2004. (tomo41)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Double Vision. (MikaelSVK)
  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v Detroite a Ann Arbor, Michigan a v v Cincinnati v štáte Ohio. Natáčanie na University of Michigan zahŕňalo 1 000 komparzistov. Film sa natáčal od 7. februára do 2. apríla 2011. (Arsenal83)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Fincher nakopne televizního Spaceyho

Fincher nakopne televizního Spaceyho

07.03.2011

Jsou kámoši už od „sedmičky“. Kevin produkoval The Social Network a David Fincher teď na oplátku pomůže rozběhnout televizní seriál House of Cards, ve kterém si Spacey zahraje hlavní roli. Přesně tak… (více)

Reklama

Reklama