Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (604)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som nijak ovplyvnený šarmom a osobnosťou charizmatického lámača ženkých sŕdc Georgea Clooneyho. Ja si ho pamätám najmä ako borca, ktorý takmer zabil Batmana. A to tým, že ho stvárnil v snímku "Batman a Robin". To bol fakt filmový prúser. Clooneyho filmom sa však cielene nevyhýbam, občas si nejaký pozrem. Dnes to bol titul "Moje deti". Typický hollywoodsky produkt. Obrovský rozpočet, mainstreamový rodinný scénar, atraktívne prostredie, profesionálna réžia a slávna hviezda v hlavnej úlohe. *** ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Film o životných hodnotách, rodine a putách... o tom aké to môže byť komplikované a bolestivé ... a zároveň zvláštne vtipné. Vzťah otca a dcér a ich vzájomné hľadanie spoločnej cesty v celkovo príjemnom spracovaní so zaujímavým príbehom. Je to pekný, no nie výnimočný film, ktorému však na kvalite jednoznačne pridal výkon a účasť Clooneyho. Nerozveselí, ale má niečo do seba. What is it that makes the women in my life destroy themselves? ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět film, který mě utvrdil že letošní nominace Oscarů nebyla nikterak oslnivá. Alexander Payne u mě rozhodně více zabodoval Bokovkou. George Clooney rozhodně dokazuje jak skvělým hercem dokáže být. Je bez debat že Děti moje mají své sdělení a svou hloubku. Ale místy jsem dost nepříjemně při jeho sledování poposedával. Chybělo mi více napínavějších scén. Trošku více tahu na bránu. Jinak zrežírováno a zahráno je to bez debat skvěle. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost. Vytýkat něco tomuto filmu, by bylo asi zcela zbytečné, protože je přesně takový, jaký chce být. Nejedná se o nic přelomového, film nepřekypuje nepředvídatelnými zvraty, neobsahuje extrémní situace, ani se nesnaží příliš útočit na emoce diváka. Prostě jde jen o nahlédnutí do jedné rodiny, která se musí vyrovnat s tragédií. Je to takový ten lidský příběh jako vystřižený ze života. Celý film působí upřímně, na nic si nehraje a divák nemá problém filmu uvěřit. Ze začátku jsem sice nechápala, proč tvůrci do filmu vložili postavu Sida, jenže postupně i tato postava měla svůj smysl. Geroge Clooney je zde naprosto perfektní a myslím, že tady máme novou začínající hvězdu v podobě Shailene Woodley. Já u filmu strávila příjemné minuty. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Civilní, to se musí nechat. Jinak ale jen na jistotu hrající indie, režírovaná a vůbec, celkově odvyprávěná velmi statickým způsobem. Hudba je neuvěřitelně otravná. A skvostná Shailene Woodley zde suverénně přehrává všechny, Clooneyho nevyjímaje. Jestli si někdo z tvůrců tohoto filmu zasloužil Oscara, byla to výhradně a pouze ona. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Satellite Awards ocenilo snímek v kategoriích nejlepší film a nejlepší scénář. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama