Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (604)

Hild 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost. Vytýkat něco tomuto filmu, by bylo asi zcela zbytečné, protože je přesně takový, jaký chce být. Nejedná se o nic přelomového, film nepřekypuje nepředvídatelnými zvraty, neobsahuje extrémní situace, ani se nesnaží příliš útočit na emoce diváka. Prostě jde jen o nahlédnutí do jedné rodiny, která se musí vyrovnat s tragédií. Je to takový ten lidský příběh jako vystřižený ze života. Celý film působí upřímně, na nic si nehraje a divák nemá problém filmu uvěřit. Ze začátku jsem sice nechápala, proč tvůrci do filmu vložili postavu Sida, jenže postupně i tato postava měla svůj smysl. Geroge Clooney je zde naprosto perfektní a myslím, že tady máme novou začínající hvězdu v podobě Shailene Woodley. Já u filmu strávila příjemné minuty. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

George Clooney pre mňa nikdy nebol charakterovým hercom, ktorý by utiahol celý film a svojou postavou si získal ocenenie akadémie. Tento film a jeho rola ho ale predurčila k podobným postavám do budúcna. Ten chlap vekom získava skúsenosti, charizmu nestráca ani v najmenšom, i keď už nieje vo forme najlepšej. Film sa však neupriamuje len na jednu postavu, čo je veľmi dobre. Domotaná sieť medziľudských vzťahov, kde otcovská bezradnosť z neúspechu o obnovenie kontaktu s dcérami vyvoláva kopec tragikomických situácií, prirodzene zachytených, bez náznaku rutiny. Príbeh mal obrovský potenciál, ktorý ale nebol využitý naplno. Hlavne v závere režisér stráca dych, skresať to o pár minút dostal by film ten správny náboj. Ako celý priebeh filmu aj záver mal byť viac šťavnatý, no Payne to zobral až príliš decentne. Oscarové nominácie teda sedia, ale zastúpenie v kategórii najlepší film by si určite zaslúžil iný film. Inak, celé je to krásne nevtieravá reklama na Hawai, som zvedavý ako sa im zvýši návštevnosť po ohlásených oscarových nomináciách a slušnej návštevnosti filmu. 80%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Spoilery - Když mám s hlavním hrdinou prožívat rodinnou krizi, nechci přitom vzdychat nad Havají. George sice rve svůj výkon nadoraz (jakkoli mu snaživý tatík primárně nesedí), ale přesto je tahle houpavá cesta v důsledku zklamáním. Můžou za to vedlejší postavy v čele s nesympatickým idiotem Sidem a v první řadě scénář. Nedokážu přistoupit na dusivou depresi, když se o pár desítek vteřin později mám uchechtávat absurdním situacím a už vůbec mě nebaví sledovat příběh, který plyne, plyne - a nekončí. Matt se s manželčinou smrtí ani nevěrou nijak nesmíří, pouze funguje tak, aby tu mohl být pro dcery a pět minut před závěrečnými titulky zašeptá obligátní "Goodbye". Jen díky skvěle prodaným Clooneyho emocím tak na mořské vlně připlula i třetí hvězda. Payneův náhled na hloubavou dramedii ale bohužel opět není pro mě. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Civilní, to se musí nechat. Jinak ale jen na jistotu hrající indie, režírovaná a vůbec, celkově odvyprávěná velmi statickým způsobem. Hudba je neuvěřitelně otravná. A skvostná Shailene Woodley zde suverénně přehrává všechny, Clooneyho nevyjímaje. Jestli si někdo z tvůrců tohoto filmu zasloužil Oscara, byla to výhradně a pouze ona. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Clooney svojí aurou utáhne i slabší chvilky filmu a není jich zrovna málo. Předně film trvá téměř dvě hodiny a to je opravdu zbytečně přes limit. Skončit tahle rodinná tragikomedie o půl hodiny dříve nic by se nestalo a jen by to pomohlo lépe vstřebat rozháraný a poměrně plytký dějový koncept. Clooney hraje Matta Kinga, právníka z Havaje vlastnícího cenné pozemky po původních předcích a ve druhém sledu, pro film podstatnějším, hraje paroháče pátrajícím dobrou polovinu stopáže po údajném milenci své v komatu ležící ženy do kterého upadla po nehodě na člunu a ze kterého už se neprobere. Matt zůstal na všechno sám, má dvě dcery, z nichž s tou starší si nemilosrdně cloumají hormony, a navíc se musí vyrovnat s nevěrou své tolik milované ženy a je skoro urážka Georgova ega, že tvůrci do role milence vybrali Matthewa Lillarda. Která žena by asi zahla s Lillardem když má za manžela Clooneyho. A takových nevěrohodných situací se ve filmu řeší víc. Všichni přece víme jak je Clooney uznávaný herec a asi těžko překvapí jeho skvělá herecký výkon. A nejen on se postaral o zdárný průběh veskrze obyčejného filmu. Mladá Shailene Woodley na sebe rolí starší dcery rovněž upozornila i když na 17letou dívku, kterou představovala, rozhodně nevypadala. A ve vedlejší roli podal asi nejreálnější výkon veterán Robert Foster a Beau Bridges. Film na jedno podívání. Už se k němu nikdy nevrátím, ale opět se mně potvrdilo jak kritici zbytečně přechvalují v podstatě standardní film co má do dramatu hodně daleko a o komedii se jen tak otře jako ryba o plavce v průzračném karibském moři. Loučím se havajským pozdravem "Maloha" nebo jak to bylo. 60% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • National Board of Review udělila snímku celkem čtyři ceny. Ocenění v kategorii nejlepší herec si odnesl George Clooney, v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli zvítězila Shailene Woodley a Alexander Payne si odnesl cenu za nejlepší scénář. Snímek byl pak oceněn i jako nejlepší film. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama