Reklama

Reklama

Ženy bez mužů

(festivalový název)
  • Německo Women Without Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh štyroch rozdielnych žien na pozadí iránskeho štátneho prevratu v roku 1953. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to spíš moje chyba, ale o politické situaci v Íránu v roce 1953 jsem nevěděla vůbec nic. Film mi toho také moc neosvětlil, a přestože by měl být hlavně o osudech oněch čtyř žen, stejně mi má neznalost způsobila ve sledování filmu značné zmatky. Tenhle film určitě potřebuje víc shlédnutí než jedno a každému, kdo se na něj chystá, doporučuji přečíst si alespoň něco málo o Muhammad Mosaddekovi a jeho svržení v roce 1953. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - HORIZONS - Horizonty (Zanan bedoone mardan / WOMAN WITHOUT MEN / Ženy bez mužů) - Letos již několikátý velký omyl... - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 25% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kombinácia pocty ženám a ich údelu v iránskej spoločnosti, revolucionárom bojujúcim za slobodnejší štát a mystickej perzskej tradícii. Miestami zaujímavý náhľad na postavenie slobodných žien v rodine či dôsledky zariekavania, no vo výsledku prekombinovaný hrniec filmovej polievky, v ktorej sa spája príliš veľa námetov do jedného. 50%. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš rozvláčné, na 95 min se to strašně vleklo. Film navíc kombinuje více žánrů, které se mi moc nelíbily. Chvíli se jedná o drama, pak hraje na mysteriózní strunu a do toho se odehrává hlavní dějová linie politicko-historické revoluce. (5/10) [MFFKV 2010] ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně šestihvězdičková čistá filmařina. Žádný symbol není použit zbytečně, a na to, že film mapuje historické události v Íránu roku 1953, není vlastně tolik angažovanou agitkou, jako vhledem do tamější mnohovrstevnaté společnosti, v níž se prolíná tradice s novodobým věkem a v níž se ženy stávají hybatelkami osudů. Na filmu mě zaujala právě ona přímá symbolická rafinovanost, ačkoliv to může znít jako paradox. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama