Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová atmosféra starého světa. Jakmile se začal příběh rozjíždět po kolejích lemovaných robotikou a zároveň určených poctivým dramatem, vklouzl jsem úspěšně tam, odkud mě poslední díl Battlestar nedobrovolně dostal. Do příběhu živoucích postav, jejichž osudy chci vídat co nejdůkladněji a co nejdéle. Velmi naléhavý dramatický oblouk podporovaný stupňující se psychologicko-futuristickou holorovinou povyšuje na nezapomenutelnou jak jinak než Bear McCreary. Jeho omamné bubny sice zní jenom vzácně, protože na boje se Cylony ještě bude času dost, ale krásně se zaplétající vztahové jádro dává prostoru víc než dost. Cesta ke zkáze civilizace ještě nikdy nebyla tak slibně lákavá. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Oproti Battlestar Galactice, která ve svém pilotu nabídla genocidu, vesmírné bitvy a morálně zneklidňující okamžiky, je pilotní díl Capriky trochu bezzubý - a rozhodně nemá na konci tak silný háček, který by vás nutil počítat měsíce do prvního dílu seriálu. Pro fanoušky BSG nabízí několik příjemných překvapení ohledně cylonů nebo rodiny Adamových. Bohužel tu zatím nemáme hrdiny tak charismatické jako komandér Adama nebo prezidentka Rosliová, ale skrytě doufám, že léty skvěle vyhraný Eric Stoltz na svých bedrech odedře, co se dá, a stane se z něj paradní svině. Do budoucna doporučuji méně nám lidem příliš povědomých propriet (automobily, hudební nástroje, tenis), více McCrearyho úderné hudby a mnohem, mnohem víc cylonů. (A nezlobila bych se za více mrtvých dětí a koťatek :-). ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední době velmi oblíbené míchání protichůdných žánrů a stylů se nevyhne ani Caprice - v její stylizaci je tak skloubena futuristická dokonalost s charizmatickým noir stylem padesátých let 20. století v Americe. Vedle sebe tak může stát nablýskaný robot a muž v uhlazeným obleku s kloboukem a doutníkem jako kdysi elegantní gangsteři. Nejlépe tohoto kontrastu je využito ve virtuálním undergroudovém světě, který vypadá jako dekadentní videohra. Do toho je přimíchána soup opera s psychologickým thrillerem a ve výsledku vznikne poměrně originální pokrm pro labužníky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již od počátku se mi Caprica jevila jako příživník úspěchu Battlestar Galacticy, rozpočet je očividně menší, ambice snížené, casting snad až podprůměrný, sledovanost však těžila z dobrého jména předchůdce. Pilot patří v rámci Capricy k tomu nejlepšímu, do vesmíru se sice nedostaneme, ale před očima se nám rozloží rovnou dvojí svět. Atmosféra je vcelku intenzivní, postavy se v základech rychle vykreslí a "rozestaví", zkrátka žádné zdržovačky. Menší problém spatřuji v celkovém zaměření se na teens, nejen že pilot je vykreslí jako jednoznačně nejdůležitější postavy (přitom později nejsou), ale i celé zaměření příběhu je moc rádoby mladické a "cool", aneb nasadíme blikající brýlky a jdem řádit do matrixu. Na úvod však uspokojivé! 7/10 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem nadšen! Měl jsem obavy, že se vytratí atmosféra BSG. Ale byly zbytečné. Caprica buduje své vlastní pevné základy, které by ji zřejmě udržely i bez BSG. Zajímavý nápad ohledně vzniku Cylonů mě navnadil, ale očekávám chytré pokračování, kde se dozvím víc. Noví a staronoví hrdinové mi padli do oka. Trochu mi vadilo, že Tauroni vypadají jako vystřižení z Kmotra, ale protože se všechno opakuje, tak budiž :-). Na konci pilotu mě dost mrzelo, že seriál zatím neexistuje. Zároveň jsem však měl neodbytný pocit, že to co bylo v tomto úvodu vybudováno, může být velice rychle zničeno snahou po bombastičnosti a neumětelstvím. Snad se tak nestane! ()

Zajímavosti (12)

  • Herečka Karen Austin (ztvárňující zde tchýni Josepha Adamy, Ruth) se objevila i v seriálu Battlestar Galactica, kde si zahrála jednu z členek kultu Gaia Baltara. (Elegnor)
  • V jednom z dialogů zmínila Lacy (Magda Apanowicz) bohyni podsvětí Hekaté. Narozdíl od jiných řeckých bohů nebyla Hekaté nikdy dřív v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004) zmíněna. (Caszidy)

Reklama

Reklama