Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

movieband 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - působivé. Procházka peklem, která je podtržena perfektní hudbou a krvavou řežbou s démony všeho možného i nemožného druhu. Každopádně významy jednotlivých kruhů, vysvětlené samotným Vergiliem, mě dost zaujaly. Nečekal bych, že by to tu bylo takhle rozebrané. Minimálně je to působivá podívaná, kde jsou občas dialogy, které celý animák povyšují na vyšší úroveň. Sice tam bylo pár věcí, co mi vadilo, ale tak je to poddajné tomu, že je to na motivy pc hry. Hru jsem nehrál a knihu jsem nečetl. Až na pár vyjímek vcelku spokojenost. 73% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I never laid a finger on her, it was all you Dante. She must have been so... frightened. She didn't deserve it, her blood is on your hands friend. She screamed, but nobody came…“ Hříšný křižák se při své cestě devíti kruhy pekla zaštiťuje slovy jako spása, boží láska, odpuštění a milovaná Beatrice a přitom mu nejde o nic jiného než si znova sáhnout na ty její fantastické kozy. Vyhodit kotvy ve druhém kruhu u Chtíče a měl by věčný klid.. Styly animace se sice střídají, ale pořád připomínají pubertální ninja želvy, co prodělaly mutaci, repetitivnost bojů se začne po čase zajídat a diletantsky se chovající démoni působí jako odevzdané traviny ke kosení. Alespoň že ten Satan naznačil, že ho tam dole nepotřebujeme a vystačíme si sami.. Pokud se i třeba takto vzbudí zájem o Alighieriho dílo, jenom dobře.. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Pro všechny průšviháře malá ukázka toho, jaké je to, projít si peklem. Speciálně upravená kosa, kterou by mohla závidět i babizna hloupého Honzy, grafika, obrázky a malůvky lišící se od Ladových kreseb jako den a noc a objevování hříchů leckdy drastičtější, než sedm hříchů Brada Pitta. A to všechno má být počítačová hra? PEGI rating se jí pravděpodobně nevyhne. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dantova představa pekla se mi hodně líbila, přesto bych k ní měl nějaké ty výtky. Ke konci to už totiž lehce nudilo. Jinak se mi ovšem tahle animovaná verze zamlouvala a do příběhu křižáka Danteho, který se vydává do pekla osvobodit duši své milé, jsem se doslova zažral. Hlavně pak jeho řádění v kruzích pekla přineslo svěží akční vítr, nechyběla ani potřebná atmosféra a napětí. Jinak já hru nikdy nehrál, ale možná se po ní přece jenom podívám.70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Renesanční klasika míchaná s anime, fantasy akce doplněná o hektolitry krve. To, co při prvním nástinu zní trochu podezřele, končí jako nefungující experiment. Protože za sebou nemám drsnou herní předlohu ani Alighieriho klasické dílo, vložil jsem důvěru ve film a pořádně se spálil. Příběh se totiž dá shrnout dvěma větami a dialogy trhají uši, když se pokouší vytvořit světový rekord v nejčastějším použití slov "Dante", "Beatrice" a "Forgive". Animace je sice na pohled více než příjemná, ale když od páté do poslední minuty sleduji souboj, souboj, melodramatický výkřik a souboj, je docela problém nepřát si smrt hlavního hrdiny rukou nejbližšího démona. Peklo v názvu se tak trochu překvapivě stalo předzvěstí toho, co mě čeká. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama