Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dante's Inferno je animovaná verze stejnojmenné hry od Electronics arts. Příběh je dílem slavné Božské Komedie od Aligieriho. Pravda toto je trošku drsnější a akčnější forma. Každopádně vizualizace nemá moc co dělat se samotnou hrou a tak jediné, co je totožné je víceméně příběh. Dante zhřeší a po návratu domů najde Beatrice zavražděnou. Pouští se do samotného pekla, při kterém ho doprovází samotný Vergilius. Animace to je krásná a krvavá. Podle mě velmi podařené anime, co vypraví tento příběh. Moc se mi líbilo, jak se Dantův vzhled mění postupem Pekelnými kruhy. Hřešit se zkrátka nemá . ( 77 procent ) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílo, které ve mě vyvolalo velkou touhu přešíst si Danteho Božskou komedii. Samo o sobě se však až příliš spoléhá na jednotlivé akční vložky, děj mezi nimi stále více a více sklouzává do monotónní rutiny a v poslední části se skutečně redukuje jen na přesun od bosse k bossovi. Vůbec je videohernost s přibývající stopáží stále evidentnější a evidentnější. Technicky zajímavé, nejlepší jsou imho druhá část od Shukou Murase (počátek pekla končící králem Minosem) a třetí od Jonga Sik Nama (počínaje obžerstvím a chamtivostí a duelem s Danteho otcem konče). Celkově však spíše zklamání a pocit nevyužitého tématu od počátku poplatného jen jako doplněk k video hře... ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Pro všechny průšviháře malá ukázka toho, jaké je to, projít si peklem. Speciálně upravená kosa, kterou by mohla závidět i babizna hloupého Honzy, grafika, obrázky a malůvky lišící se od Ladových kreseb jako den a noc a objevování hříchů leckdy drastičtější, než sedm hříchů Brada Pitta. A to všechno má být počítačová hra? PEGI rating se jí pravděpodobně nevyhne. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dantova představa pekla se mi hodně líbila, přesto bych k ní měl nějaké ty výtky. Ke konci to už totiž lehce nudilo. Jinak se mi ovšem tahle animovaná verze zamlouvala a do příběhu křižáka Danteho, který se vydává do pekla osvobodit duši své milé, jsem se doslova zažral. Hlavně pak jeho řádění v kruzích pekla přineslo svěží akční vítr, nechyběla ani potřebná atmosféra a napětí. Jinak já hru nikdy nehrál, ale možná se po ní přece jenom podívám.70% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Co v nejbližší době musím navštívit kostel a modlit se za odpuštění všech svých hříchů.. Božíčku, že mě nedáš Luciferovi? Věřím, že dáš.. Takže bych měla spíše směřovat otázku k pánu podsvětí.. V jakém kruhu spočine má duše? Jsem hříchem prosetá. Takže jedna noha bude v kruhu zlosti, druhá v kruhu obžerství, ruka v kruhu lenosti, hlava v kruhu smyslnosti? Hlava asi těžko, že? Ale mé srdce se do pekla nedostane, bude vždycky patřit Sárince :o) Dantovské peklo je příšerné peklo, co se obsahu týče, jinak z něho mám ještě teď strach. Děsivé vykreslení hříšníků a jejich trestů, děsivé prostředí, jenom ďábel byl sympaťák.. Ale Dante jim v plné parádě ukázal, že strach není cool :o) Takže jeho cesta peklem byla v pořádném stylu.. Silné kecy, krev, pláč a to celé dokola :o) Beatrice je šťastná to žena.. Sice se do pekla dostalo kvůli němu, ale co, ona vlastní srdce frajera :o) Příjemná fantasy hororová pohádka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama