Reklama

Reklama

The Lady and the Reaper

  • Španělsko La dama y la Muerte
Animovaný / Krátkometrážní
Španělsko, 2009, 8 min

Roztomilá babička na sklonku života už vyhlíží ten okamžik, kdy se opět setká se svým zesnulým mužem. Její původně poklidný odchod na onen svět ale poněkud komplikuje egoistický snaživý doktor a jeho sexy team sestřiček, kteří si prostřednictvím jejího života na vážkách porovnávají svaly se smrtkou. Pochopitelné je, že naší babičce nakonec dojde trpělivost. (Arbiter)

(více)

Recenze (68)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Formou grotesky zpracované žertování na velmi černé téma aneb jak to vidí Španělé, když se těžce nesympatický doktor ála Johny Bravo přetahuje se Smrťákem o život stařenky, která se chce konečně sejít se svým zesnulým chotěm. K tomu hraje hudba jako vystřižená z Burtonovy Corpse Bride, což zřejmě nebude úplně náhoda. Celkově vzato po technické stránce perfektně zvládnutý snímek, jehož námět je jistě zajímavý, ale pointa už tak skvělá není. Nejlepší atmosféra je v první minutě. Ode mě 70% - btw byl to jeden z nominovaných na Oscara za krátký animovaný film, rok 2010 ovšem v ohledu zlatých plešounů ovládla Logorama (což nechápu;)). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až přijde můj čas, tak důrazně žádám veškerý zdravotnický personál, aby se o mě nepral se Smrťákem. Vzhledem k "ochotě" lékařů českých nemocnic je tato žádost patrně zbytečná, ale když se i ve Španělsku se našel lékař s touhou dostat se dobře načasovaným zákrokem opět na obálku magazínu, tak tu žádost žádost raději podávám. A pokud někdo právě dostal chuť na vtipný animák černějšího typu, tak tohle bych si rozhodně dovolil označit za správnou volbu. ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Začína to ako romanticko - dramatický príbeh, ktorý sa ale prehupne do paródie. Krásna kresba výstižné asociácie a veľmi vtipne zvolené prvky paródie. Cerberus ako troj-hlavý pudlík je skvelé pojatie. .. ... ... .. ... .. .... ... ... ..... ... .. .. .. .. . .... .... ... ... ... ... .... ... ... ... ... Kresby : ***** Hudba: *** Humor: *** Vtiahnutie do deja: **** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

zajímavý námět přetahováním mezi lékařem a smrťákem je humorně pojat a dokonce podněcuje k zásadní otázce k rozhodnutí o vlastní smrti, proto dávám spíš 4hvězdičky. Možná moc okecávám, ale měli byste se bavit a o to přece tu jde. Odkazů je tu dostatek, tak nebudu přidávat. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Smrt ! Co je smrt ? Muška jenom zlatá, která za večera kol tvé hlavy chvátá. Adolf Heyduk měl samozřejmě na mysli štěstí, ale právě tím může pro někoho býti smrt, která konečně přichází, aby nás odvedla za našimi milovanými. Romantické, do té chvíle než Vám na hrudi přistanou elektrody defibrilátoru a životem cizích lidí posedlý lékař Vás nevytrhne zpět do bezútěšné reality. Málokdo ví, že Dama y la muerte je inspirován skutečným příběhem Američanky P.D. Jamesonové (1870 - 1947), která byla v roce 1947 38 x defibrilována chirurgem Claudem Beckem (1894 - 1971) v rozmezí jedné jediné hodiny, vše nakonec dobře dopadlo, pacientka zemřela v utajení a Claude Beck ještě téhož roku na první pokus resuscitoval pomocí defibrilátoru čtrnáctiletého chlapce a díky tomu defibrilujeme až do dnešních dnů. Nadmíru zábavný kraťas potěšil a za titulkovou scénu razím pátou hvězdu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal ocenenie na španielskych Goya Awards v kategórii najlepší krátky animovaný film. (lilina133)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama