Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mannova dcera zdědila po tatínkovi důraz na vizuál a atmosféru, námět měla zajímavý, scénář byl asi trochu nedomrlý (nebo naopak se toho v něm pere příliš) a vyprávět se ještě trochu bude muset učit. Ve filmu se opravdu intenzivně dbá na prostředí, špínu, depresi, zoufalost a beznaděj až občas nevíte proč, kdo kam šel a jak na to přišel (pasák a ten blonďák). Worhington i Morgan tou špínou procházejí a se střídavými úspěchy se perou se scénářem i režisérkou. Slečna občas zapomene na rytmus a spád, ale řemeslo ji vždy podrží (honička, přestřelky) a atmosféra občas naznačí, kam až se mohl film dostat. Závěrem, není to thriller, u kterého bychom nedýchali, ale těch 100 minut uteče celkem příjemně (na celovečerní prvotinu obzvlášť). V Texas City by nechtěl žít nikdo a umřít už vůbec ne, natož v těch prokletých polích v okolí... 60% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ami Canaan Mann mierila do stredu terča, ale chýbala jej pevnosť a stabilita ruky a tak nakoniec jej hod nezasiahol najvyššiu bodovú hodnotu. Prvá polovica filmu a hlavne úvod zdvihol roletu, ktorá odkryla zaujímavé spustenie deja, len škoda, že v takom duchu to nevydržalo až do konca. Celkom dobre zapracovala kamera, ale aj hudobné zapojenie s výrazným basovým doprovodom, ktoré sa mi páčilo. Najväčším plusom bolo účinkovanie S. Worthingtona a J. Chastain. Táto dvojica sa stala výrazným a kľúčovým doplnkom v tomto kriminálnom vyšetrovaní. Sam Worthington ukázal, že dokáže aj viac ako len si ľahnúť si do sci-fi truhly a behať ako modrý divoch (avatar), keď teraz ozaj dobre zvládol navodenie pocitov policajta, ktorého srala zlá situácia v jeho okrese a snaha niečo s tým urobiť. Jessica Chastain u mňa stále viac boduje a teraz tiež výborne zahrala sebavedomú vyšetrovateľku a napriek tomu, že je štíhla a krehká žena neváhala vstúpiť aj do akcie, či vypáliť po papuli svedkovi, ktorý nebol ochotný spolupracovať. Nič dobré sa nedá povedať na adresu J. D. Morgana, ktorý vrhal tejto dvojici len šedý tieň. Nemám nič proti nemu, ale čudujem sa tomu, že v poslednej dobe je tak často nominovaný do rôznych filmov. 60% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tuctový príbeh, tuctové spracovanie. Pozrieš a zabudneš. I keď sa to točí okolo postavy Chloe Moretz, na plátne je poskromne. Naviac dvojica policajtov stvárnených Samom Worthingtonom a Jeffrey Deanom Morganom pôsobia skôr ako babráci ako nejaký špecialisti. Ešteže z menšej úlohy to istí Stephen Graham. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě navždy bude zaujímat zvláštní postavení, neboť jsem jej viděl v záhřebském Cinestar s chorvatskými titulky. Jelikož moje angličtina není nijak oslnivá, nezachytil jsem úplně vše, nicméně celkový smysl jsem pochopil a film mi svým tempem vyhovoval. Oba hlavní představitelé se podle mě svých rolí zhostili poměrně slušně a celková atmosféra filmu byla znepokojující. Udivilo mě tolik nízké hodnocení na čsfd. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skvělé ústřední duo s charismatickými Samem Worthingtonem a Jeffrey Dean Morganem, výborná podkreslující hudba a doslova perfektní potemnělá a syrová atmosféra, navozující pocit sklíčenosti, příjemného mrazení v zádech a očekávání něčeho drsného a cool. A přes všechna tyto významná pozitiva se paní režisérka "vyznamenala" takovým stylem odvyprávění a zpracování ústřední zápleky, že to vše velmi kladně zmiňované spláchla bez mrknutí do hajzlu. Já jsem za celých 100 minut trvání vyšetřování sériových vražd absolutně nepochopil, o co tam vlastně šlo. Prostě tak nesmyslně navrstvenou a špatně a nudně zpracovanou zápletku jsem už dlouho neviděl a připadám si i trochu jako trubka, ale vůbec jsem nepobíral kdo co vyšetřuje, co kdo proč dělá, co ho k tomu vedlo, proč tak jednal, a bylo to tak nebo tak?, já byl jednoduše pořád mimo a ve výsledku tak jen mohu konstatovat, že jsem vlastně jen sledoval přes hodinu a půl dva většinou nasraný pobíhající detektivy, kteří "asi" něco vyšetřují a pozor!, pochopil jsem, že se jim to nakonec i povedlo dovyřešit ke zdárnému konci. Zkrátka hrůza. A jsem si bohužel rozhodně jistý, že mé nepochopení celé zápletky nebylo rozhodně způsobeno mou nepozorností či hloupostí, ale naprostou neschopností autorů natočit jen trochu smysluplný a alespoň minimálně záživný krimi/thriller. Prostě skvělý herci, parádní atmosféra, ale DĚSIVĚ!!! zpracovaná zápletka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama