Reklama

Reklama

Princezna z předměstí

(TV film)
  • Česko Cikánská princezna (více)

Obsahy(1)

Gracia opustila před lety svou cikánskou rodinu, odkud ji vyhnal vlastní otec, a žije v Barceloně. Teď se však musí postarat o nemocnou neteř Albu, což není nijak lehký úkol, protože dospívající dívka bojuje nejen s ní, ale i s celým světem...  Půvabná cikánka Gracia (Lolita Flores) žije už dlouho v Barceloně, daleko od rodného města, odkud ji vyhnal vlastní otec. Teď se však situace změnila. Její neteř Alba (Laura Guiteras) je nemocná a potřebuje odbornou léčbu, aniž by se však dozvěděla, jakou chorobou ve skutečnosti trpí. Graciin život se tím drasticky změní, protože musí vydržet s dospívající holkou, která bojuje proti celému světu, proti ní i s vlastním tělem. Ale právě tento zápas obě ženy navždy spojí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, televizáčina telenovelového typu, jen trošku pravého iberského podtypu... Doražená ovšem do naprosté plytkosti tušašským dabingem dua Zavadská - Vondráčková... Tak tyhle princezny by pro našince udělaly otravnost i z pravého Almodovara... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 24.6.2011 na >princeznovém prostoru< , hodnocení 22., odzívaný komentář zde jako třetí - 24.6.2011) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Život si občas dokáže s lidskými osudy dost zahrát, obzvláště pokud člověk patří do nějaké uzavřené komunity, kde platí nějaká striktní pravidla, se kterými musí mít každý člověk, který se svou osobností vymaňuje ze stádního chování, logicky problémy. A nemusí se to týkat zrovna konkrétně romské komunity, jako v tomto filmu, s tímhle stejným problémem se lze setkat například také u svědků Jehovových. A v tomto filmu si tedy život pohrál s hlavní hrdinkou jménem Gracia, která pochází z romské komunity a která se vzepřela svému otci a utekla s bělošským mužem do Barcelony, respektive byla vyhnána pryč a donucena svou rodinou zanechat svou dcerku u nich. A nyní se dcera, které je kolem 17 let, s matkou poprvé setkávají, avšak aniž by dcerka věděla, že Gracia je její matka. Musím říci, že ač se jedná jen o televizní film, tak je to film velice příjemný, atraktivní a především kvalitní. Je zde silný příběh, který ani na okamžik nenudil, je zde příjemná hudba v rytmu flamenca, a také kvalitní herecké výkony všech zúčastněných, obzvláště Lolita Flores se velice vyznamenala. A bylo příjemné vidět pro změnu film o jiných Romech, nežli o těch žijících v Česku. Celý film ve mně zanechal hodně pozitivní a hodně kvalitní dojem, a z toho důvodu neváhám hodnotit velmi vysoko, uděluji proto nadprůměrné, ale zcela zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama