Reklama

Reklama

Jak vzbudit Šípkovou Růženku

  • USA Waking Sleeping Beauty
Trailer

Studio Walta Disneyho nemělo vždy na růžích ustláno. Po prvních úspěších přišly potíže, které přerušila až devadesátá léta s několika vynikajícími tituly. Projděte se historií jednoho z nejznámějších výrobců animovaných filmů... Dokument ukazuje, jak velkou cestu urazil americký animovaný film jmenovitě v období deseti let 1984–1994.
Na jaře 1994 měl slavnou premiéru neméně slavný film z produkce studia Walta Disneye Lví král. Jím se otevřelo období nového rozmachu amerického animovaného filmu... V té době už stál v čele společnosti CEO Walt Disney Company Michael Eisner.
Po fenomenálním úspěchu prvního barevného animovaného filmu Sněhurka a sedm trpaslíků následovalo v období zvaném „zlatá léta animace" ještě několik velice úspěšných filmů, jako například Pinocchio nebo Bambi. V padesátých letech ale začal animovaný film poněkud upadat. Filmaři se soustředili spíš na hrané filmy, Disney se věnoval budování zábavních parků a položil i základy ekoturistiky. Bylo třeba získat nové mladé animátorské talenty, producenty a hudebníky. Když v roce 1966 Walt Disney zemřel, stanul v čele společnosti jeho zeť Ron Miller. Dalším z rodiny, kdo se o film výrazně zajímal, byl Roy Disney, syn Waltova bratra, spoluzakladatele studia. Nebylo ale snadné zajistit animovanému filmu stejnou popularitu a zejména úroveň, jaké dosahovaly v době zakladatele podniku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument zobrazující těžkosti spojené s navázáním na odkaz Walta Disneyho a jak egoistické vedení společnosti Disney téměř pohřbilo oddělení animované tvorby, které následně přineslo studiu zpět jeho slávu. Mnoho vzestupu a pádů v nepohádkové továrně na pohádky se událo v průběhu deseti let a já se nyní nebudu na animáky od Disneyho koukat stejným pohledem. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám s Disneyho studiem ten problém, že mě opravdu zaujala jen Sněhurka, vše ostatní není vůbec špatné a stojí za tím tuny a tuny skvělé práce, ale... nikdy jsem z toho nebyl nadšený. Všechny ty muzikály, tanečky apod. šly mimo mě. A tenhle dokument je o tom, jak těžké bylo udělat z Waltovy značky něco, co neupadlo záhy po jeho smrti do naprostého zapomnění, a jak byly všechny ty Krásky a zvíře a Lví králové úžasní a dokonalí. OK, podle výdělků a cen zřejmě ano, ale zase ty filmy šly mimo mě. Jak píše "Splasher", jde o dokument o vzestupu, pádu, vzestupu... ale že bych si z toho odnesl něco víc, než zajímavou sinusoidu, to ne. Navíc na to, že je film z roku 2009, vyprávění končí někde u Lvího krále z poloviny devadesátých let. A co zbytek? O těch patnácti letech mezi Lion Kingem a rokem 2009 se už moc mluvit nechtělo, že?! ~~~ 2,5* ~~~ PS: Na tenhle dokument svým způsobem navazuje mnohem lepší Pixar Story. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Vzestup, pád, následný vzestup a opět pád animační sekce Disneyovského impéria. Je to tak trochu pohled do jiného světa. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od podobně laděného "Příběhu Pixaru" jsem se docela nudila, ztrácela se v množství jmen, chybělo mi období po "Lvím králi"... hvězdičku přidávám za ukázky příprav "Malé mořské víly" a "Krásky a zvířete", mých velmi oblíbených pohádek. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama