Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

larelay 

všechny recenze uživatele

asi som naozaj z inej planety,ako cca 24 tisic tunajsich fajnsmekrov... trezor za sportakmi to definitivne zabil a nepomohlo ani, ze som si k tomu supla decko cerveneho. asi som mala radsej viac. tento film sa nedal brat ani len s nadsazkou... dialogy pisal snad Jozko Mrkvicka z osobitnej skoly a rovnaky exot ucil hercov hereckemu umeniu. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Akčná superdivočina, pri ktorej si človek mozog vypínať nemusí,.... najlepšie by totižto bolo ak by žiaden nemal. Ak by som požiadal dvoch desaťročných chlapcov na sídlisku, aby mi povedali ako si predstavujú dobrý akčný film, pevne verím, že odpoveď by bola Fast Five. Samopale, špeciálne jednotky, gauneri, super nadupané káry, výbuchy, pády, skoky, extra tvrdé nepriestrelné hlášky, Vin Diesel, (and last but not least) The Rock, ... ak toto všetko zmiešame dokopy bez akejkoľvek potreby použitia rozumu dostaneme tak šialený mix explozívnej jazdy kde nie je možné oprieť sa ani na sekundu o akýsi hoc i nepatrný zdravý úsudok. Je to zbytočné... Najlepšie je pohodlne sa oprieť, vytlačiť hlasitosť na maximum, dívať sa, usmievať sa a nepozastavovať sa nad ničím. Zdravý ľudský mozog sa mnoho krát vzprieči v snahe o tvorbu logických úvah, ale tomu netreba vôbec venovať pozornosť. Proste film fičí a my sa len dívame na spektakulárne predstavenie nekončiacej akcie. Vysoké (všeobecné) hodnotenie tohoto filmu pravdepodobne vychádza z pozitívneho vzrušenia fanúšikov Fast-série a jej predchádzajúcich fail-och. Verím, že tento film je podstatne lepší ako predošlé tri dokopy (už len vďaka pôvodnému superobsadeniu doplnenému o The Rock-a), ale nič to nemení na fakte, že to je šialene prehnaná divočina bez štipky zdravého rozumu. Na mňa to už bolo až príliš a to mam akčné filmy extra rád. $11 million? Sounds like a whole lot of vaginal activity to me. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Ať si ze mě nikdo nedělá prdel, že se tohle líbí takovýmu množství lidí. Ok, beru, že je to těžce nenáročný žánr, kde si stačí rozdělat pytlík chipsů, sednout na zadek a ostatní přijde samo. U mě to bylo taky nějak podobně, pak ale na řadu přišla ta ubohost s mnohatunovým trezorem, kterej táhnou zapřaženej za autama a DVD letělo z přehrávače. Opravdu většině z vás stačí tak málo, aby se film zalíbil? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Výtečný akčňák se skvěle inscenovnou akcí, jemuž podtrhává nohy místy směšný scénář a především zoufalá snaha Vina Diesela vystupovat drsně. Obzvláště v konkurenci ultimativně charismatického The Rocka působí Diesel se svou odulou tvářičkou a přísně sešpulenými rtíky jako nazlobený chlapeček. Po nonsensovém mixu středoškolských melodramat a tunningu v "Tokijské jízdě" a senilním mudrlanství "Rychlých a zběsilých" přišel nikoli návrat ke kořenům, nýbrž úderný akční spektákl bravurně propojující dynamiku, kontaktní řežbu a fyzickou destrukci. V zásadě se filmový Need for Speed transformoval v Grand Theft Auto, což značí i větší sepjetí s lokalitou, střídání druhů akce i povaha úkolů a funkce vedlejších postav. Závěr se sejfem taženým dvěma auty náleží mezi choreograficky nejdůmyslnější sekvence akčního žánru, neboť spojuje právě elementy rychlosti a kontroly automobilových honiček, bombastické síly ničení a současně i nadsázku a okatě přiznávanou atraktivnost. Podobné sekvence sice můžeme najít ve filmech Michaela Baye (Mizerové II, Ostrov, Transformers), ale zatímco ty sázejí na money-shoty ohromující svou nákladností, "Rychle a zběsile 5" sází na dynamiku a choreografickou graciéznost. Lze jen doufat, že podobně jako v předchozích dílech série bude i zde potitulková „to be continued“ sekvence předzvěstí obsahu dalšího dílu, protože reboot bez Diesela a Walkera, ale zato s Michelle Rodriguez a The Rockem by byl velkolepým soubojem charismatických titánů. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší film z této série, pár akcí se mi i líbilo (hned ta první a samozřejmě ta s trezorem), ale pořád je téměř všechno na hranici uvěřitelnosti, dějově i fyzicky. Auta mě zajímají stejně málo, jako před lety, kdy jsem viděl snímek druhý (ale je fakt, že se na hezký auta, jako snad každý chlap, rád kouknu.) Jinak můj názor v mnohém koliduje s komentářem Limy. Další snímky z víceméně stupidní FF zhlédnout fakt nemusím, tenhle jsem si dal na radu svého kolegy. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Ve scéně, kdy Dominic Toretto (Vin Diesel) začne pomocí trezoru ničit policejní auta, mají před nárazem dvě modrobílá auta mezi sebou jen malou vzdálenost. Hned v dalším záběru je však jejich odstup o poznání větší. (Skarface)
  • Trezor, který táhli za auty, bylo ve skutečnosti auto obklopené stěnami. Jeho řidič měl ve voze i záchod, aby neztrácel čas vystupováním, které zabralo 15 minut. (IQ Tiqe)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama