Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

S využitím svojho potenciálu sa Elitní zabijaci zaraďujú medzi typický priemer. Majú svoje svetlé stránky - vkusne zvládnuté bitky, obsadenie a dávku akcie, ale nevyváženosťou príbehu a následnou nudou ich krásne „zabíjajú“. Ale pri potrebe neviazanej akcie bez potreby zamýšľania sa nad konaním postáv a scenáristov je film vhodnou voľbou na najbližšie dni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $25,124,966Tržby Celosvetovo $62,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,952,858 //počet predaných kusov 331,677Tržby za predaj DVD v USA $6,822,628 //počet predaných kusov 400,324║ Taká akčná rozprávka s dobrým obsadením a všetkým naokolo skrz naskrz priemerným, príbeh je len prázdna nádstavba pre to aby sa mohli ostatný zúčastnení drsniacky ksichtit, predvádzať, likvidovať ale ako neotrávilo to, keď sa to neberie vážne dá sa to zbaštiť. Ťažko usúdiť čo očakávali producenti keď na toto vsadili taký balík peňazí? /60%/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silná herecká zostava, aj to prepojenie s Ománom je atraktívne, mám rád tieto výlety do cudziny, ale celkovo ide len o ďalší akčný príbeh so Stathamom . Pritiahol ma hlavne DeNiro, ale prekvapilo ma ako málo priestoru dostal. Keď sa pozriem na Stathamove akčňáky, tak ide určite o jeden z tých jeho lepších. Váhal som aj nad štvrtou hviezdou, ale nakoniec asi spravodlivý priemer. 60%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční film s trojicí herců : Jason Statham, Robert De Niro a Clive Owen. Film má na tento zvláštní a méně typický film odpovídající délku téměř dvou hodin. Na filmu mě nejvíc zaujal příběh, který vystihuje jasně zabijáky, jejich metody a způsob života. Akčních scén je tu celkem dost, nějaký ten souboj se tu taky najde. Statham mě bavil jako vždy, dále mě potěšil Robert De Niro jako největší parťák Stathama. Owen hrál taky celkem slušně. Hudba průměrná. Největší akce mě bavila v poslední třetině filmu. Hodnotím na 90% = ***** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako dlhší, než v skutočnosti je, vďaka dejovým nadstavbám v druhej polovici. Práve tá je ale vďaka väčšiemu angažmá Owenovej postavy lepšia než nezaujímavá a nudná prvá polovica. Bez Owena, ktorý je Stathamovi dôstojným protivníkom, to holt spočiatku viazne. De Nirova prítomnosť skôr ikonická. Snaha o poludštenie Stathamovej postavy blondýnkou v divných gumákoch zbytočne zdržujúca. Akčné scény čistý štandard. Old-school atmosféra OK, McKendry je jasný fanda frankenheimeroviek. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Během automobilové honičky - začínající a končící u nemocničního vchodu - si lze povšimnout mnoha automobilů s poznávací značkou se třemi číslicemi a čtyřmi písmeny. Ty se přitom v Anglii, kde scéna probíhá, nikdy v praxi nevyužívaly. (Conspi)
  • Niektoré londýnske scény sa natáčali v Cardiffe — v júli 2010 videli De Nira a Stathama nakrúcať pred barom The Promised Land na Windsor Place. Ďalšie miesta natáčania: The Blue Anchor Inn (Wales, Veľká Británia), Footscray, Frankstone, Healesville, Melbourne, Yarra Valley, Little River (Austrália) a Jordánsko. (Arsenal83)
  • Ve filmu je jediným hercem s americkým občanstvím Robert De Niro. Současně se jedná o jedinou osobu, která se narodila v USA. (Conspi)

Reklama

Reklama