Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když už by mě někdy někdo měl zabít, ať je to prosím Jasoň. Dělá to líp, než automatická pračka pere. I pro mě bylo samozřejmě největším lákadlem útočné komando De Niro - Owen - Statham. Tahle řada kdyby se vhodně doplnila, mohla by dělat na MS v Praze kterémukoli mančaftu první lajnu. Na můj vkus ale kluci zakončovali svoje akce až moc rychle. Sice precizně, jenže já mám radši kombinaci až do kuchyně. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Sherring / Predloha: The Feather Men - Sir Ranulph Fiennes | Hudba: Johnny Klimek, Reinhold Heil | Produkcia: Michael Boughen, Tony Winley, Steve Chasman, Sigurjon Sighvatsson | Distribúcia: Open Road Films | Štúdio: Ambience Entertainment, Palomar Pictures, Omnilab Media | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 56,383,756 $ || Film nakoniec nebol takým prepadákom, jak sa zo začiatku zdalo, dodatočné kalkulácie rozpočtu ukázali kľudných 35 mega, čo je ani pólka avizovaných 70. Dá sa teda povedať´, že na seba presne zarobil ešte aj tak, keď pripočítame 50% rozpočtovej sumy pre kiná. Každopádne ten film nie je vôbec tak zlý, jeho jediným problémom je, že má o 20 minút viac, než čo by bola potreba. Podarilo sa mi ho dopozerať na druhý krát, no nakoniec ma to milo prekvapilo. Statham by sa už ale mohol trochu ukludniť aj s jeho producentmi, solia podobné žánrovky jak Slovensko eurá do gréckeho eurovalu, a to už potom skôr naserie, než poteší. 68% | Blu-Ray, CZ DTS | ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ano, vím, že Jason Statham asi neumí zahrát nic jiného než drsného chlápka se zbraní. Mohl by mu ale už někdo poradit, aby si dal mezi těmi filmy na jedno brdo alespoň rok pauzu? Protože tuhle lesklou lebku jsme mohli letos vidět už v Mechaniku zabijákovi a i tehdy jsem měla pocit, že bych byla radši pod doutnající sopkou než v kině. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tady „nemůžu“ jinak. Nerad bych totiž skončil (od verbala) našlehanej v omáčce ke svíčkový. Ikdyž, bez boje by se to neobešlo (mířidla mám seřízený). To pouze pro pořádek a jak známo, z gauče (zvlášť od rozpitého lahváče) se těžko odtrhává, natož utíká. Zpět k snímku. Statham a jeho tradiční variace po x-té? ANO, ale koho to sere? Mě teda (rozhodně) NE. „Na Hamleta“ mám v zásobě dost jiných alternativ. Clive? Ten bezproblému utahne i 5min (nepřerušovaný) záběr jak si loupe banán http://www.csfd.cz/film/42932-hranice-zlomu/ popř. chroupá mrkev http://www.csfd.cz/film/223965-sejmi-je-vsechny/ D. Purcell? Příjemné překvapení! Bobby De Niro (trestuhodně) nevyužitý? Možná. Na druhou stranu, to se podle vás měl z toho zavšivenýho paláce prostřílet pálením vostrejma (luštěninama) do trenek?! Já byl rád i za těch pár VELMI jistejch výstupů, stejně jako za oživení vzpomínek na staré dobré „80“ časy! A že to mohlo skončit klidně o 30 min dřív a nic by se nestalo? NE! Skončilo to (jako můj komentář) přesně ve chvíli, kdy mělo. Jason i Clive totiž neodchází od rozdělané práce. Tečka! Anebo, že by přeci jenom příměří? Who knows. Konečný ortel? Upřímně řečeno, musel bych zapátrat hodně hluboko v paměti, abych si vybavil, kdy naposledy mi udělal akční snímek takovouhle nefalšovanou radost. Tady se našlápne hned od úvodních minut a (překvapivě) nepoleví až do úplného závěru. Za normálních okolností bych se vytasil se (silnými) 4* , ale vzhledem k místnímu hodnocení, kdy nebýt zvučných jmen, snímek bych jistojistě minul velkým obloukem, pomůžu (tentokrát) verbalovi v jeho (křižáckém) tažení za červenou barvou. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorý som očakával v tomto roku a ktorý sa výnimočne zapísal do mojej filmovej kroniky. Kto z koho ? Pár ostrých chlapov na čele s J. Stathamom (Danny) versus skupina na čele s C. Owenom (Spike). Aj keď sa dá predvídať ako to skončí, napriek tomu nechýbajú dobré vykreslené akčné scény, zápletka a zdramatizovanie príbehu ako aj dobrá výprava sprevádzaná ulicami miest a prírodných krás. Celé je to prepletené detailnými zábermi kamery ako napríklad úvodný detail na psa a jeho oči, na plechovku pod kolesom auta, v ktorej bliká indikátor pre pohyb vozidla, detail keď jeden z elitných zabijakov cigaretou pálí hmyz, to všetko pozdvihuje tento film na hladinu vane naplnenej týmto žánrom. Jason Statham je môj strelec na šachovnici, ktorý svojimi diagonálnymi pohybmi vie zlikvidovať veľa pešiakov a figuriek, zaútočiť na kráľa a dostať súpera na kolená. Za spomenutie stojí aj Robert De Niro, ktorý síce veľa nezahral, ale svoju podstatu naplnil. Na záver vtipné oslovenie pre Dannyho od Huntera " Ako si to dokázal mladej " 100% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • V několika scénách lze vidět 'kloubové' nízkopodlažní autobusy značky Mercedes Citaro, které se začaly vyrábět až v roce 1997 a do Londýna byly zavedeny v roce 2002. V roce 1980 v Londýně autobusy v tomto provedení zavedeny ještě nebyly. (Conspi)
  • Zatímco si Hunter (Robert De Niro) ve francouzské kavárně přisedá k Anne (Yvonne Strahovski), můžete si povšimnout jídelního lístku, na němž jsou ceny uvedeny v eurech. V roce 1980 by to možné nebylo. (Conspi)
  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)

Reklama

Reklama