Reklama

Reklama

Pet Shop Boys - Pandemonium

(koncert)
  • Velká Británie Pandemonium: Live at the O2 Arena (více)
všechny plakáty
Trailer
Hudební
Velká Británie, 2009, 100 min (Alternativní 56 min)

Obsahy(1)

Před svým londýnským publikem a v kostkovaném designu odehráli písně, které jsou už teď nadčasové. Duo Neil Tennant a Chris Lowe jsou „tanečníci“ ze staré školy, chtělo by se úsměšně podotknout. Jenže tihle pionýři synth popu mají jaksi pořád co nabídnout. Obdivuhodné obzvlášť v žánru taneční hudby, kde bývá dlouhověkost přítěží. Svůj „Pet Shop“ otevřeli ti dva „Boys“ už před šestatřiceti lety a svět pořád zajímá, co mají ve výloze nového. Naposledy nabídli album Super (2016). Ovšem to nejzajímavější mají vzadu, ve skladu. Můžete se donekonečna prohrabovat desítkami a desítkami alb, singlů, kompilací, reedic, videoklipů, vedlejších projektů a koncertů. Záznam Pandemonium je vlastně také takovou kompilací. V koncertním provedení. K publiku obzvlášť laskavá, protože duo Neil Tennant a Chris Lowe vybrali i písně z nejslavnějšího období 1895 – 2000. Suburbia, New York City Boy, It’s a Sin, Go West, Being Boring a v samotném závěru West End Girls. Průlomová skladba. Pet Shop Boys ji natočili nadvakrát. Poprvé v roce 1983 měla jen lokální úspěch v tanečních klubech mimo Velkou Británii. Teprve druhé vydání na sklonku roku 1985 zaznamenalo celosvětový úspěch. Dvacet let poté byla ve Velké Británii vyhlášena písní dekády (cena Ivora Novella pro skladatele a autory písní). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Písničky fajn, ale ten vizuál je strašný. Asi pro přímé účastníky super, ale v televizi se na to skoro nedá dívat. I přesto rozhodně stojí vidět. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Aké iné hodnotenie pre moju srdcovku z detstva? Koncert som od nich nikdy nevidel, musel som na to čakať nejakých 30 rokov. Zaujímavá scéna v kubistickom štýle, kockaté sú aj hlavy tanečníkov, nielen predmety a obrazy, časom sa scéna presvetľuje a zdanlivo napĺňa. Pri novších skladbách sa mi potvrdzuje, že sa stále cítim lepšie v ich tvorbe z osemdesiatok. Balet, ktorý predviedli tanečníci na Jealousy, bol úžasný a záver nemohol byť iný ako najvåčší hit všetkých čias It's a Sin. Skladby v kratšej verzii: 1. Heart 2. Love etc. 3. Building a Wall 4. Go West 5. Why don't we live together? 6. New York City Boy 7. Closer to Heaven 8. Left To My Own Devices 9. I don't Care 10. Jealousy 11. Suburbia 12. When I Ruled World (Coldplay) 13. It's a Sin 14. West End Girls ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Na koncertě v Londýně jsem sice nebyl, zato v Praze 3.12.2009 jsem viděl Pandemonium na vlastní oči. A bylo to skvělé. Pet Shop Boys zahráli svoje největší hitovky a i když samotná scéna nebyla na dnešní poměry nějak okázalá, byl to spíše důkaz, že v jednoduchosti je síla a krása. Žádné šaškování na jevišti, žádná laserová show, ohně nebo výbuchy. Neil Tennant a Chris Lowe si vystačili jen se čtyřmi tanečníky a s hromadou velkých bílých kostek, které se na scéně různě přeskupují a nasvěcují z protější strany jeviště. Výborné představení legendárního dua. Bravo, pánové ! ()

Blackadder 

všechny recenze uživatele

Toto tour jsem shlédl jednak v Praze a pak v Drážďanech. Myslel jsem si, že po Performance a Cubism nemůžou už vymyslet nic zajímavého. Opak byl pravdou. Už od úvodního nástupu za zvuků Heart až do poslední chvíle k WEG se člověk nenudí. Scéna je impozantní. V tomto koncertu navíc potěšili hudebními mixy a úryvky z více písní, čímž koncert získal na pestrosti. Nápadité a zábavné prostě. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: český název Pet Shop Boys Pandemonium. Live O2 Aréna, Londýn 21. prosinec 2009; režie David Barnard; rok výroby 2010. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama