Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Západoněmecká romantická komedie režiséra Kurta Hoffmanna podle slavného románu Kurta Tucholskyho z roku 1929 "Zámek Gripsholm". Milenecký pár, spisovatel Kurt (Walter Giller) a krásná sekretářka Lydie (Jana Brejchová) vyráží na společnou dovolenou do Švédska. Útočiště naleznou v malebném zámku Gripsholm u jezera Mälaren, kde jejich lásku čeká zkouška po příjezdu Lýdiiny přítelkyně, krásné Billie (Nadja Tiller) (contrastic)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Honorář za film činil pro Janu Brejchovou (Prinzessin Lydia) 5 000 amerických dolarů. Koupila si za něj svůj první vůz – Fiat 600. (sator)
  • Román Kurta Tucholského (1890-1935) vyšel česky jako Zámek Gripsholm: Románek jednoho léta v letech 1967 a 1971. (NinadeL)
  • Film se natáčel na originálních místech, včetně švédského zámku Gripsholm, což byla v šedesátých letech pro mladou Janu Brejchovou nevídaná možnost poznat svobodný svět. (SeanBean)
  • Stejná literární předloha byla zpracována znovu v roce 2000, kdy podle ní natočil režisér Xavier Koller snímek Gripsholm (2000), tentokrát i s původním politickým podtextem. (SeanBean)

Reklama

Reklama