Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě zapůsobil, jako blesk z čistého nebe, tak moc se mi líbil. Už od prvních minut a záběrů jsem tušil, že tohle bude něco přesně pro mě, což se v průběhu sledování jen potvrdilo. Největším plusem je kromě opravdu černého humoru a několika velmi povedených scén výkon hlavního hrdiny, Stellana Skarsgarda, který se pomalu, ale jistě stává hercem mého srdce. Tenhle čerstvě propuštěný vězeň, lamač ženských srdcí a bezva chlap v jedné osobě, sice hraje, jako by snad ani nehrál, což je v tomto případě jen a jen dobře. Po Aberdeenu další film, který zahrál skvěle a přesto zase úplně jinak, což sice zatím v jeho případě na mojí topku herců nestačí, ale uvidíme. Budu se muset podívat na nějaký další jeho film a pak se teprve rozhodnu. Pokud bude hrát zase automechanika, je to víc, než pravděpodobné. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Definitivně jsem se smířila s tím, že severský humor prostě nepochopím. Jestli tohle je komedie, tak já jsem královna ze Sáby. Ale musím uznat, že scény se sexem srandovní jsou. Jinak je to skvěle natočené drama o jednom vyděděnci, který chvílemi připomíná Valjeana, místy Hydea. Už Kästner věděl, že člověk je dobrý, to jen lidé jsou špatní. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

při prvních záběrech mě jako první napadlo :proboha co to zas bude - ale vzhledem k tomu ,že Skaarsgard umí tak jsem si počkala.Děj je sice někde zbytečně pomalý ale na druhou stranu divák dostane čas aby rozdejchal kejkle paní domácí se spodním prádlem apod.Pro někoho kdo se dlouho díval jen na načančané filmy může být tenhle příběh fuj.Ale takový je život lidí na hraně existence.A závěr nemá chybu....když vypadne z pasírovaného auta kulka.To jen tak někdo nevymyslí :-))) A vůbec nebylo na škodu původní znění s titulky ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a vtipný film. Zase se budu opakovat, ale seveřani, prostě umí natočit kvalitní a netradiční komedii (oni vlastně umí natočit vše).Kdo zná jejich kinematografii, ví o čem mluvím. Žádné zběsilé tempo, film plyne krásně pomalu, ale ne nudně. Vyzdvihl bych sexuální scény, které byly naprosto šílené a opravdu antikoncepční a zároveň vtipné, že jsem se smíchy mohl potrhat. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ani neašpiroval na päť hviezdičiek, no ja sa nehanbím mu ich dať. Absurdný humor tu skvele fungoval, nahlas som sa smial nielen pri bizarných sexuálnych scénach. Popri tom si však film drží aj dramatickú linku a mix emócii vie umne nakombinovať. Dej je najmä o hlavnej postave, tie vedľajšie pôsobia skôr ako kulisy. A paradoxne vďaka tomu film funguje, lebo Stellan podal skvelý herecký výkon. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama