Reklama

Reklama

Poslouchej

(festivalový název)
Trailer

Příběh vypráví o mladíkovi Tian-Kuo (Eddie Peng), který pomáhal svým rodičům v restauraci tím, že roznášel obědy. Jednou musel přinést plavcům jídlo do bazénu. Tam se seznámil s dvěma hluchoněmými sestrami, které se spolu dorozumívaly znakovou řečí. Jelikož tímto jazykem vládne také, dal se s nimi do řeči a brzy s jednou z nich začal chodit. Trávili spolu spoustu času a Yang-yang si začala všímat, že se postupně vzdaluje od své sestry a proto se rozhodla vášnivý vztah s Tian-Kuoem ukončit. (NGP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(KDV) (SEMINÁŘ TCHAJWANSKÉHO FILMU VE VESELÍ NAD MORAVOU) POSLOUCHEJ je rom-com, která je ozvláštněna tím, že ženská hrdinka je hluchoněmá (např. dialogy jsou vedeny převážně ve znakové řeči a my jako diváci jim rozumíme jenom díky titulkům). Již díky výše zmíněnému stojí snímek Fen-fen Chenga za zhlédnutí, když se příjemným a zábavným způsobem vypořádává se závažnými otázkami, jako je postavení hluchoněmých ve společnosti, ale i láska nejenom mezi mužem a ženou, ale i k rodiněa zodpovědnost za ni. Vzhledem k narrative-twistu, ke kterému dojde téměř na konci a který nutí diváka přehodnotit předtím viděné, nepřekvapí, že se POSLOUCEJ údajně stalo komerčně velice úspěšnym snímkem na Tchajwanu. Sám bych potřeboval minimálně ještě jedno zhlédnutí, aby se ukázalo, jestli jde o promyšlený a funkční celek, který vypravěčskou perspektivu mění dle názorů postav(y) na zásadní otázky, nebo o konstrukt, který nedrží pohromadě. Přizpůsobení některých "společných" scén vnímání mužské postavy je totž záměrně matoucí, u scénách výměny názorů dvou sester jsem ale na pochybách, jestli nám některé informace nejsou zatajovány jenom proto, že to film potřebuje, a to nehledě na to, zda-li tomu logika věci neodporuje. Zatím z mé strany opatrné doporučení. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc milá romanťárna s půvabnou Ivy Chen a sympaťákem Eddiem Pengem, ona ze všech sil podporuje sportovní kariéru své sestry, on pomáhá rodičům v restauraci a rozváží obědy, mj. pro sluchově postižené a tak se jejich cesty protnou... Kouzelně tichý film o jedné lásce ve znakové řeči. Závěr nepřekvapil, přesto potěšil. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Milej romantickej příběh o hluchoněmý dívce a poslíčkovi s jídlem, kterej se v podstatě celou dobu odehrává bez vyřčených slov, jelikož se hlavní postavy (Hodně sympatická dvojice Eddie Pang a Ivy Chen) dorozumívají jedině pomocí znakový řeči. Jsou tu jak milý momenty, tak i docela dramatický, ale je to kvalitně vyvážený a ani jedna část nepůsobí přehnaně a konec, i přes fakt, že nechává za sebou trochu pochybností, je rozhodně moc hezky, originálně a nečekaně vyřešenej ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Milý, zábavný a díky používání znakové řeči rovněž dost neobvyklý a velmi tichý snímek o mladé lásce a nějakých těch starostech i radostech. Ač zápletka je malinko slabší, hlavní hrdina je ale sympaťák a ty dvě překrásné a miloučké dívky snad ani netřeba komentovat, těm by podlehnul asi každý :-) Střední pasáž filmu sice postrádala náboj a měla uvadající tempo, ale začátek i konec poskytují pohodovou a milou podívanou včetně patřičné dávky emocí. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V prípadoch ako je tento som veľmi sklamaný s toho, že mám toho napozeraného tak veľa. Kedysi by mi takýto príbeh učaroval a zbožňoval by som ho a neustále by som sa k nemu vracal. Teraz si značne užívam fakt, že je film krásny, ale pre mňa bohužiaľ veľmi predvídateľný. To je vlastne aj jediná subjektívna výčitka. Pravdou je, že Hear me je naozaj decentne spravený, romantický film o vzťahu dvoch ľudí, ktorým stojí v ceste k dokonalému šťastiu rečová bariéra. Film síce absentuje silnými momentami, ale na druhú stranu jeho postavy sú natoľko krásne a pozitívne, že sa od neho prakticky nedajú odtrhnúť oči. Najsilnejšie scény sú práve tie, kde sa nehovorí a kde sa emócie snažia herci predať divákovi skrze gestá. Hlavne rozhovor dvoch sestier v podaný nádhernej Ivy Chen a rovnako nádhernej Michelle Chen je pre mňa rozhodne najsilnejšou scénou celého filmu. Mňa osobne to pohladilo na duši a vyčarilo mi to úsvit na tvári. A pravdu povediac, je to to najlepšie čo môže film divákovi predať. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu říká Peng (Michelle Chen), že je starší než její sestra Ivy Chen. Ve skutečnosti je Michelle přibližně o půl roku mladší. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama