Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem podivnost. Bylo to místy docela hypnotické (zejména díky snové hudbě), ale jinak strašně zdlouhavé softporno, které bylo tak trochu o ničem a s dost nejasnou pointou. Docela se divím, že se do toho taková kráska, jako je Emily Browning, nechala ukecat, protože herecky to zvládala naprosto s přehledem - jen kdyby ten film za něco taky stál. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Mnohem raději bych byl, kdyby se to všechno odehrávalo v oparu bezčasí. Takhle totiž jakž takž funguje jen ta aristokratická linie a zbytek je výplňková nuda, které se nedaří charakterizovat ani ukotvit postavy. Nemůžu tomu chvílemi upřít erotický napětí, vzdáleně to může připomínat i Eyes Wide Shut, ale dneska jen průměr. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tento film viděl trailer, nevypadal vůbec špatně, měl unikátní atmosféru a hlavně příběh, který napadl už asi každého, kdo zná pohádku o Šípkové Růžence a je mu nad 15 let… :-) Byl jsem zvědavý, co z toho vznikne a upřímně mě zklamalo, že z toho vznikla taková blbost. Sleeping Beauty se snaží být filmem uměleckým. To ale není omluva proto, aby postavy neměly motivaci pro to, co dělají. Například hlavní hrdinka - co o ní víme? Je drzá, umí přesvědčivě lhát (i své matce do telefonu) a v jejím životě je pár lidí, o nichž se toho taky moc nedozvíme (kdo byl ten umírající, její bývalý, kamarád, bratr?) ale o ně mi nejde. Proč nevychází s matkou, co se mezi nimi stalo? Proč se chová jako děvka (scény z baru)? Nic ani náznaky něčeho, čeho bych se jako divák mohl chytit a co by mi pomohlo pochopit chování hlavní hrdinky a pak s ní i soucítit. A tohle je problém - pokud s hlavní hrdinkou nesoucítíte, tak je jasné, že se vám tento film nebude líbit, protože vás jednoduše nezajímá, co se (jí) stane dál. A že se toho moc nestane… To režisérce/scenáristce nikdo neřekl, že normální film by měl mít i konec? Ne jen "jako" konec, kde se něco stane a najednou se rozjedou titulky, ale konec? Umění jde dělat i trochu srozumitelněji, si myslím, nicméně tenhle film nepovažuju za umělecký. On se jen snaží být něčím jiným, něčím co bohužel není, protože mu to scénář nedovoluje. Škoda, trailer vypadal slibně. Plusové body za občasnou atmosféru a za Emily, které by neškodilo, kdyby trochu pojedla. 40 % s tím, že tohle, ať už to mělo být cokoliv, už fakt nepotřebuju vidět znovu. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Parádně natočený film o ničem. Film, který se tak strašně snaží být artový a obrazově šokující (což zas tak moc teda neni), že se z té své snahy zapomněl vůbec dít. Pro mě to byla až neuvěřitelně povrchní a plochá podívaná postrádající jakýkoli element, který by diváka někam dějově posunul, obohatil. Tohle se snad raději mělo stát pornem, jelikož oním nulový příběhem tomuto druhu filmu spíše odpovídá a vzhledem k tomu, že jediným tahounem a důvodem, proč se na to chlípné postarší generace budou dívat a hvězdami zde plancat je právě ona nahota, která, kdyby se více "rozvinula", udělala by mnohé, třeba zajímavější film:-). Takhle to je jen krásně natočená nuda. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Radši ani nechci vědět, kde k takovému perverznímu námětu paní režisérka přišla. Celý film má pomalé až ubíjející tempo, kterému ještě "pomáhá" nudná režie, nulová charakteristika jednotlivých postav, spousta explicitní erotiky, spousta zbytečných nicneříkajících scén, absence hudby a tak dále. Tohle byl omyl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama