Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podporučík Jareš (O. Pavelka) z ostravské kriminálky je pro jisté pracovní nepříjemnosti převelen do Prahy. Jeho spolupracovníky se stávají kolega Bílek (M. Vašut), kterého zná již z dřívějších let, a mladý obětavý Ivan (M. Dlouhý). Při pátrání se Jareš projeví jako člověk nekompromisní a vytrvalý, metody jeho práce se však příliš neslučují s představami nadřízených, a proto se brzy dostává do konfliktů nejen s nimi, ale i s osobami z vyšších společenských kruhů. Vyšetřováním několika zdánlivě nesouvisejících případů, jako je překupnictví, loupež, ale i vražda, odhalí Jareš dokonalou organizaci pražského podsvětí, do kterého patří nejen lidé z nižších společenských vrstev. Jeho překvapivé zjištění, kdo všechno je zapleten do kriminální činnosti, je korunováno šokující skutečností, že ani jeho kolega Bílek není bez viny… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Najít Ostravu ve filmu před revolucí je skutečný oříšek. Takže mě jako ostraváka potěšilo ji zahlédnout, byť jen na moment. Ale jinak docela průměrná kriminálka, jejíž hlavním problémem je těžko překousnutelná délka. Filmy v druhé půlce osmdesátých let měly za cíl být co nejvíc autentické a přiblížit se divákům. A to je další problém. Ztrácí se filmovost. Tím ale snímek nemá potřebnou dramatičnost, i když se o ni po celou dobu snaží. Film je ale ještě jedním zajímavým ukazatelem. Ukazuje nakolik už komunisté neměli sílu zachraňovat režim. Spoustu věcí, které filmy zobrazovali právě v druhé půlce a hlavně na konci osmdesátek, by v letech předchozích ani náhodou neprošly. Tenhle film už asi natáčeli těsně před revolucí. Bohužel z divokých devadesátých let se vzpamatovává republika dodnes. A všechny kategorie postav dostali díky revoluci, Havlovi a Klausovi svobodu podvodů a zlodějen. Revoluce jim vlastně umožnila dělat to, co do té doby dělali s přimhouření očí režimu. Nově nabytá svoboda nás tak stála velmi draho. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

V Bony a klid se to dotáhlo do dokonalosti, ale tohle je zajímavý doplňující materiál k dané tématice. Duch doby se tu zachytil moc pěkně. Samotná Divoká svině je hodně divoká ve svém střihu - ten je hodně zběsilý. Hudební pokres je také dost invazivní a vlastně mi to chvílemi připomínalo Nahotu na prodej, která měla přijít na svět teprve o několik let později :) . Zápletka není nějak extra povedená, na druhou stranu závěr je poměrně odvážný a ne zcela pozitivní. Ano, jsou tam chyby, ale divák si film může užít, když je třeba fanoušek osmdesátek :) . 66%. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Prototyp a názorná ukážka zlého filmu. Réžia nikde, scény preskakujúce, že dejovo sa divák stráca od začiatku až po koniec a márne dumá, čo vlastne nám tým film v týchto scénach (ne)chce povedať. Pavelka herecky toporný, Jandák taktiež je viac k smiechu ako uveriteľný záporák. Postavy vo filmu chodia odničoho - nikam, proste...všetko zle. Tytam sú Bony a klid, Kamarád do deště a spol. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že se jedná ještě o předpřevratové dílo. Pozoruhodný thriller o finální fázi starého režimu a vlastně i o počátku režimu nového. Osmdesátková tvorba si libovala v ošklivosti a všednosti, zde je to dovedeno do výrazné polohy: hnusné domy, rezavá auta, opilci, všude šmejdi, policie prohnilá a ustrašená. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

"Cikán se naučí dřív lhát, než se vůbec naučí mluvit." - Kdyby tohle dneska někdo řek ve filmu, tak se různý ochránci lidskejch práv a multi-kulti propagátoři z toho pomažou hovnama. Jinak mně se tahle krimi z konce socialismu docela líbila. Prostě konec 80. let v plný kráse. Přehlídka příšernejch hadrů, ještě horších účesů, vexláci, esenbáci, bony, valuty, Václavák po setmění, atd... Já mam pro tyhle filmy určitou slabost. Ale téměř 2-hodinová stopáž byla asi trochu moc. Našly se tam chvíle, kdy jsem se nudil. Navíc jsem tak trochu alergickej na Pavelku. Jinak závěr s Jandákem (toho naopak musim pochválit) mě skoro nahlodal, abych dal 4 hvězdy. Ale jak jsem si film tak nějak přehrával zpětně v hlavě, tak hluchejch míst tam bylo dost. Vyházet z toho tak 20 minut by filmu jenom prospělo. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Pronásledování v Ostravě se natáčelo na Dimitrovově třídě. V Praze se natáčelo na celé řadě míst: Václavské náměstí, Železniční most pod Vyšehradem, Strakonická ulice, Dejvice. Poslední scéna se natáčela skutečně v ulici Kováků na Praze 5 v budově bývalých smíchovských lázní, které v devadesátých letech dvacátého století musely ustoupit nové zástavbě. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama